marieke

BTW tarief voor schoonmaakwerk verlaagd

Staatsecretaris Jan Kees de Jager heeft de Tweede Kamer laten weten het BTW tarief voor schoonmaakwerk te verlagen van 19 naar 6%. Deze verlaging vindt plaats op aandringen van een aantal Tweede Kamerleden, in het kader van de huidige economische situatie.

De maatregel treedt in 2010 in werking. De verlaging van het BTW tarief voor schoonmaakwerk zal volgens de Kamer stimulerend werken en daarmee de kansen voor ondernemers en ZZP’ers in de schoonmaaksector vergroten.

In de onderkant van de markt zijn veel mensen beschikbaar die graag hun diensten willen aanbieden in de schoonmaaksector, maar het te hanteren tarief weerhoudt nog steeds veel particulieren er van om reguliere schoonmaakbedrijven in te huren. Mede hierdoor wordt in de schoonmaakbranche nu nog erg veel zwart gewerkt.

Stappenplan

Wilt u weten wat voor u de belastingregels zijn, ga dan naar de website van de belastingdienst. Of kijk eerst hier, voor het handige stappenplan voor startende ondernemers of ZZP'ers.

Gepubliceerd op:
07-10-2009

Wat vind je van dit artikel?

x0
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Ben jij werkzaam in de zorg en droom je van een eigen praktijk? Weet dan dat je bij de oprichting of de overname gebonden bent aan regels van de overheid. We zetten de regels voor zorgprofessionals op een rij.

Eigen praktijk in 10 stappen
Eigen praktijk in 10 stappen

ZZP

Van freelance tekstschrijvers tot metselaars en van belastingadviseurs tot verpleegkundigen: in vrijwel elke branche kun je aan de slag als zelfstandige zonder zersoneel. Maar waar begin je? Hieronder geven we jou informatie en tips over hoe je een succesvolle start maakt als zzp'er:

 1. Schrijf een goed ondernemingsplan 
 2. Meld je aan bij de Kamer van Koophandel (KvK)
 3. Reken het juiste uurtarief. Tip: download hier de gratis PDF en ontvang onze tips direct in je mailbox
 4. Goed je administratie regelen? Overweeg het openen van een zakelijke rekening
 5. Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van de VAR, modelovereenkomsten/wet DBA en opdrachtgeversverklaringen.
 6. Lees meer over de populairste rechtsvorm voor startende zzp'ers: de eenmanszaak

Tip: vind je het lastig om jouw ideeën op papier te zetten in een ondernemingsplan? Download dan hier vrijblijvend een gratis voorbeeldplan voor zzp'ers.

Created with Sketch.

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

 • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
 • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
 • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?
   

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten en kosteloos in je mailbox.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.