marieke

BTW tarief voor schoonmaakwerk verlaagd

Staatsecretaris Jan Kees de Jager heeft de Tweede Kamer laten weten het BTW tarief voor schoonmaakwerk te verlagen van 19 naar 6%. Deze verlaging vindt plaats op aandringen van een aantal Tweede Kamerleden, in het kader van de huidige economische situatie.

De maatregel treedt in 2010 in werking. De verlaging van het BTW tarief voor schoonmaakwerk zal volgens de Kamer stimulerend werken en daarmee de kansen voor ondernemers en ZZP’ers in de schoonmaaksector vergroten.

In de onderkant van de markt zijn veel mensen beschikbaar die graag hun diensten willen aanbieden in de schoonmaaksector, maar het te hanteren tarief weerhoudt nog steeds veel particulieren er van om reguliere schoonmaakbedrijven in te huren. Mede hierdoor wordt in de schoonmaakbranche nu nog erg veel zwart gewerkt.

Stappenplan

Wilt u weten wat voor u de belastingregels zijn, ga dan naar de website van de belastingdienst. Of kijk eerst hier, voor het handige stappenplan voor startende ondernemers of ZZP'ers.

Gepubliceerd op:
07-10-2009

Wat vind je van dit artikel?

x1
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Zzp

Van freelance tekstschrijvers tot metselaars en van belastingadviseurs tot verpleegkundigen: in vrijwel elke branche kun je aan de slag als zelfstandige zonder personeel. Maar waar begin je? Hieronder geven we jou informatie en tips over hoe je een succesvolle start maakt als zzp'er:

  1. Schrijf een goed ondernemingsplan 
  2. Meld je aan bij de Kamer van Koophandel (KvK)
  3. Reken het juiste uurtarief. Tip: download hier de gratis PDF en ontvang onze tips direct in je mailbox
  4. Goed je administratie regelen? Overweeg het openen van een zakelijke rekening
  5. Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van de VAR, modelovereenkomsten/wet DBA en opdrachtgeversverklaringen.
  6. Lees meer over de populairste rechtsvorm voor startende zzp'ers: de eenmanszaak

Tip: vind je het lastig om jouw ideeën op papier te zetten in een ondernemingsplan? Download dan hier vrijblijvend een gratis voorbeeldplan voor zzp'ers.

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 7.829 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.