BTW tarief voor schoonmaakwerk verlaagd

BTW tarief voor schoonmaakwerk verlaagd

Staatsecretaris Jan Kees de Jager heeft de Tweede Kamer laten weten het BTW tarief voor schoonmaakwerk te verlagen van 19 naar 6%. Deze verlaging vindt plaats op aandringen van een aantal Tweede Kamerleden, in het kader van de huidige economische situatie.

De maatregel treedt in 2010 in werking. De verlaging van het BTW tarief voor schoonmaakwerk zal volgens de Kamer stimulerend werken en daarmee de kansen voor ondernemers en ZZP’ers in de schoonmaaksector vergroten.

In de onderkant van de markt zijn veel mensen beschikbaar die graag hun diensten willen aanbieden in de schoonmaaksector, maar het te hanteren tarief weerhoudt nog steeds veel particulieren er van om reguliere schoonmaakbedrijven in te huren. Mede hierdoor wordt in de schoonmaakbranche nu nog erg veel zwart gewerkt.

Stappenplan

Wilt u weten wat voor u de belastingregels zijn, ga dan naar de website van de belastingdienst. Of kijk eerst hier, voor het handige stappenplan voor startende ondernemers of ZZP'ers.

Gepubliceerd op:
07-10-2009

ZZP

Van freelance tekstschrijvers tot metselaars en van belastingadviseurs tot verpleegkundigen: in vrijwel elke branche kun je aan de slag als Zelfstandige Zonder Personeel. Maar waar begin je? Hieronder geven we jou informatie en tips over hoe je een succesvolle start maakt als ZZP'er. Zo moet je er in veel gevallen rekening mee houden dat je:

  1. Een goed ondernemingsplan schrijft
  2. Jouw bedrijf op tijd inschrijft bij de Kamer van Koophandel (KvK)
  3. Tijdig een VAR-verklaring (en straks een modelovereenkomst) aanvraagt

Tip: vind je het lastig om jouw ideeën op papier te zetten in een ondernemingsplan? Download dan hier vrijblijvend een gratis voorbeeldplan voor ZZP'ers.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met handige tips.

Startersvoordeel campagne 1 png

Hoe zijn andere ondernemers gestart?

De start van Sjuul Berden | United Wardrobe

In de rubriek Startersverhalen vertellen succesvolle ondernemers over de start van hun bedrijf. Hoe hebben zij het aangepakt?

Lees hun verhalen

Rabobank | het nieuwe financieren

Wat is IkGaStarten?

IkGaStarten is een online initiatief van de Rabobank, de bank voor startend Nederland. Bedoeld voor startende ondernemers én voor mensen die nu nog in loondienst zijn, maar overwegen om ook de sprong te wagen. Iedere dag plaatsen wij hier nuttige informatie en tips die het leven van de ondernemer makkelijker en leuker maken.

Zakelijke rekening nodig?
X
Startersvoordeel

Wist je dat je bij de Rabobank het eerste jaar zonder kosten bankiert? Bespaar tot 70 euro per maand.

sluiten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere woensdag handige informatie én de beste tips voor (startende) ondernemers in jouw inbox. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.

Nu aanmelden

 

P.S: iedere nieuwe aanmelder ontvangt ook gratis PDF 'Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen'