marieke

Europese industrie trekt verder aan

De industriële productie in Europa heeft duidelijk de weg omhoog weer gevonden. In augustus is de productie in de zestien landen van de eurozone voor de vierde achtereenvolgende maand toegenomen. Dit blijkt uit cijfers van het Europese bureau voor de statistiek Eurostat. De cijfers vormen volgens deskundigen een nieuwe aanwijzing dat Europa zich langzaam maar zeker ontworstelt aan de recessie. Voor starters kan dit een mooi instapmoment zijn.

De industriële productie in de eurozone nam in augustus met 0,9% toe ten opzichte van juli. Die maand werd er nog een plusje van 0,2% genoteerd. Vergeleken met augustus vorig jaar was de productie nog altijd 15,4% lager. Die afname is nog steeds dramatisch, maar toch de geringste in acht maanden.

Bronnen rond de Duitse regering meldden woensdag tegenover persbureau Reuters dat de regering de verwachting voor de groei van de economie in 2010 omhoog bijstelt tot 1,2%, na een eerdere schatting van 0,5%.
 

Gepubliceerd op:
15-10-2009

Wat vind je van dit artikel?

x2
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Zzp

Van freelance tekstschrijvers tot metselaars en van belastingadviseurs tot verpleegkundigen: in vrijwel elke branche kun je aan de slag als zelfstandige zonder personeel. Maar waar begin je? Hieronder geven we jou informatie en tips over hoe je een succesvolle start maakt als zzp'er:

  1. Schrijf een goed ondernemingsplan 
  2. Meld je aan bij de Kamer van Koophandel (KvK)
  3. Reken het juiste uurtarief. Tip: download hier de gratis PDF en ontvang onze tips direct in je mailbox
  4. Goed je administratie regelen? Overweeg het openen van een zakelijke rekening
  5. Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van de VAR, modelovereenkomsten/wet DBA en opdrachtgeversverklaringen.
  6. Lees meer over de populairste rechtsvorm voor startende zzp'ers: de eenmanszaak

Tip: vind je het lastig om jouw ideeën op papier te zetten in een ondernemingsplan? Download dan hier vrijblijvend een gratis voorbeeldplan voor zzp'ers.

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 7.829 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.