marieke

Goed verzekerd blijven

Als u in loondienst bent, bent u via uw werkgever verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Maar let op: alleen voor het aantal uren dat u in dienst bent. Onderzoek dus of u zich moet bijverzekeren en of u eventueel een aanvullend pensioen nodig heeft. In veel gevallen kunt u problemen krijgen met uw werkgever als u iets overkomt in de tijd dat u in uw eigen bedrijf werkt en niet goed verzekerd bent.

Aansprakelijkheid en rechtsbijstand
Zodra u helemaal voor uzelf gaat werken, moet u alle verzekeringen zelf regelen. Verstandig is om dan in ieder geval te zorgen voor een goede aansprakelijkheidsverzekering en een rechtsbijstandverzekering. In veel gevallen zult u privé deze verzekeringen ook al hebben, maar dat is niet voldoende. U dient echt een nieuwe, zakelijke aansprakelijkheidsverzekering en een zakelijke rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Anders kunt u wel eens voor onaangename verrassingen komen te staan.

Arbeidsongeschiktheid
Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet verplicht voor zelfstandig ondernemers. Het is over het algemeen een vrij dure verzekering dus veel starters beginnen zonder deze verzekering. Toch is het verstandig om wel een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje en als u plotseling uw werk niet meer kunt doen, dan heeft u als zelfstandige een groot probleem.

Wilt u alles weten over verzekeringen voor starters, kijk dan hier.

 

Gepubliceerd op:
02-11-2009

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Ondernemen kun je leren, wordt wel eens gezegd. Hoewel ook hier oefening zeker kunst baart, helpt het wel als je over bepaalde karaktereigenschappen beschikt die het leven van een ondernemer makkelijker kunnen maken.

Zzp
Beschik jij over waardevolle ondernemerskwaliteiten?
Beschik jij over waardevolle ondernemerskwaliteiten?

Als startende ondernemer wil je vooral zo efficiënt mogelijk ondernemen. Maar in de praktijk heb je waarschijnlijk vaak het gevoel dat je nooit echt klaar bent en tijd tekort komt. Met deze tips voor timemanagement benut je als zzp'er je werktijd optimaal.

Zzp
Timemanagement
Timemanagement

Zzp

Van freelance tekstschrijvers tot metselaars en van belastingadviseurs tot verpleegkundigen: in vrijwel elke branche kun je aan de slag als zelfstandige zonder personeel. Maar waar begin je? Hieronder geven we jou informatie en tips over hoe je een succesvolle start maakt als zzp'er:

  1. Schrijf een goed ondernemingsplan 
  2. Meld je aan bij de Kamer van Koophandel (KvK)
  3. Reken het juiste uurtarief. Tip: download hier de gratis PDF en ontvang onze tips direct in je mailbox
  4. Goed je administratie regelen? Overweeg het openen van een zakelijke rekening
  5. Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van de VAR, modelovereenkomsten/wet DBA en opdrachtgeversverklaringen.
  6. Lees meer over de populairste rechtsvorm voor startende zzp'ers: de eenmanszaak

Tip: vind je het lastig om jouw ideeën op papier te zetten in een ondernemingsplan? Download dan hier vrijblijvend een gratis voorbeeldplan voor zzp'ers.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.