marieke

Kamervragen naar aanleiding van AFM-rapport

Het recente rapport van Autoriteit Financiële Markten (AFM), waaruit bleek dat één op de vijf arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV's) voor ZZP'ers slecht aansluit bij de wensen van de verzekerden, roept vragen op bij de Tweede Kamer.

PvdA-Kamerleden Mariëtte Hamer en Ed Groot hebben minister De Jager van Financiën en minister Donner van Sociale Zaken verzocht in te gaan op de tegenvallende kwaliteit van veel AOV's voor zelfstandige professionals.

Modaal inkomen

Volgens AssurantieMagazine willen Hamer en Groot vooral van de ministers horen hoe de overheid denkt te gaan ingrijpen. Het gaat in dit geval wat hen betreft vooral om ZZP'ers met een modaal inkomen. Ook deze zelfstandige professionals moeten volgens de PvdA'ers in staat zijn zich goed te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid.

Gepubliceerd op:
22-06-2011

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Zzp

Van freelance tekstschrijvers tot metselaars en van belastingadviseurs tot verpleegkundigen: in vrijwel elke branche kun je aan de slag als zelfstandige zonder personeel. Maar waar begin je? Hieronder geven we jou informatie en tips over hoe je een succesvolle start maakt als zzp'er:

  1. Schrijf een goed ondernemingsplan 
  2. Meld je aan bij de Kamer van Koophandel (KvK)
  3. Reken het juiste uurtarief. Tip: download hier de gratis PDF en ontvang onze tips direct in je mailbox
  4. Goed je administratie regelen? Overweeg het openen van een zakelijke rekening
  5. Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van de VAR, modelovereenkomsten/wet DBA en opdrachtgeversverklaringen.
  6. Lees meer over de populairste rechtsvorm voor startende zzp'ers: de eenmanszaak

Tip: vind je het lastig om jouw ideeën op papier te zetten in een ondernemingsplan? Download dan hier vrijblijvend een gratis voorbeeldplan voor zzp'ers.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.