Inschrijven handelsregister KvK - home

KvK schrapt telefoonnummers eenmanszaken uit database

De KvK gaat de telefoonnummers van eenmanszaken in zijn online database op korte termijn verwijderen. De nummers werden vaak misbruikt voor verkooptelefoontjes.

Na onderzoek van de Kamer van Koophandel bleek dat vier op de tien zzp'ers en andere eenmanszaken regelmatig werden benaderd door bedrijven die iets wilden verkopen. De meeste ondernemers vinden het hinderlijk om op deze manier benaderd te worden.

Het gaat om de telefoonnummers van zzp'ers, vof's en maatschappen. Het zijn vooral deze ondernemers  die hun zakelijke telefoon ook privé gebruiken, of vanuit huis werken, die hier hinder van ondervinden. 

Online database

Startersvoordeel ZZP

Start je als zzp’er?

Dan komt er veel op je af. Bij Rabobank is de zakelijke rekening voor startende ondernemer de eerste 6 maanden gratis en je opent 'm in 5 minuten. 

Meer weten

De telefoonnummers worden alleen uit de online database verwijderd, omdat de KvK dit op korte termijn en zonder wetswijziging kan doen. Wettelijk moeten de telefoonnummers nog wel worden verstrekt bij het aanvragen van een uittreksel. Dit kan nog steeds worden opgevraagd, maar omdat dit kosten met zich meebrengt is de kans kleiner dat hier misbruik van wordt gemaakt.

Inschrijven bij de KvK

Ben je nog niet ingeschreven bij de KvK? Dat is een van de eerste stappen als je voor jezelf begint. Het handelsregister van de KvK is een enorme database waarin alle Nederlandse rechtspersonen en ondernemingen zijn opgenomen. Het register is eigendom van (en wordt beheerd door) de overheid. In Nederland is de KvK hiervoor verantwoordelijk. Registratie in het handelsregiser is verplicht voor iedereen die een bedrijf start. Je moet dan wel als doel hebben goederen of diensten aan anderen te leveren met de insteek om hier winst mee te maken.

Bijgewerkt op: 08-11-2018

Wat vind je van dit artikel?

x13
x4

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Zzp

Van freelance tekstschrijvers tot metselaars en van belastingadviseurs tot verpleegkundigen: in vrijwel elke branche kun je aan de slag als zelfstandige zonder personeel. Maar waar begin je? Hieronder geven we jou informatie en tips over hoe je een succesvolle start maakt als zzp'er:

  1. Schrijf een goed ondernemingsplan 
  2. Meld je aan bij de Kamer van Koophandel (KvK)
  3. Reken het juiste uurtarief. Tip: download hier de gratis PDF en ontvang onze tips direct in je mailbox
  4. Goed je administratie regelen? Overweeg het openen van een zakelijke rekening
  5. Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van de VAR, modelovereenkomsten/wet DBA en opdrachtgeversverklaringen.
  6. Lees meer over de populairste rechtsvorm voor startende zzp'ers: de eenmanszaak

Tip: vind je het lastig om jouw ideeën op papier te zetten in een ondernemingsplan? Download dan hier vrijblijvend een gratis voorbeeldplan voor zzp'ers.

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 7.829 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.