marieke

'Omzet ZZP'ers en freelancers weer in de lift'

Goed nieuws voor Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP'ers) en freelancers: zij hebben de laatste tijd een toename aan nieuwe opdrachten kunnen constateren. Dat meldde RTL Z eerder deze week. De toegenomen vraag aan opdrachten heeft ook een positieve invloed op de verdiensten. Bij de grootste payroller, Tentoo, steeg de omzet van freelancers bijvoorbeeld met circa 7,5 procent.

Volgens Tentoo zit de omzet van zelfstandige professionals en freelancers weer in de lift, omdat er per freelancer steeds meer (en langer durende) klussen beschikbaar komen. De payroller heeft voor dit onderzoek ook gekeken naar de onderlinge verschillen tussen diverse steden.

Omzetstijging

Zo werd er in het eerste kwartaal van 2014 in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar in Rotterdam een omzetstijging van 15,4 procent geconstateerd. Utrecht en Hilversum volgen met een toename van respectievelijk 9,2 en 7,8 procent. Amsterdam en Den Haag blijven in vergelijking met deze regio's nog wat achter, maar ook daar is sprake van een positieve ontwikkeling. In de hoofdstad steeg de omzet met 3,7 procent en in Den Haag met 1,8 procent. Volgens Tentoo is deze ontwikkeling een voorbode van een betere situatie op de hele Nederlandse arbeidsmarkt.

Bekijk het videofragment op de website van RTL Nieuws.

Gepubliceerd op:
11-04-2014

Wat vind je van dit artikel?

x2
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Zzp

Van freelance tekstschrijvers tot metselaars en van belastingadviseurs tot verpleegkundigen: in vrijwel elke branche kun je aan de slag als zelfstandige zonder personeel. Maar waar begin je? Hieronder geven we jou informatie en tips over hoe je een succesvolle start maakt als zzp'er:

  1. Schrijf een goed ondernemingsplan 
  2. Meld je aan bij de Kamer van Koophandel (KvK)
  3. Reken het juiste uurtarief. Tip: download hier de gratis PDF en ontvang onze tips direct in je mailbox
  4. Goed je administratie regelen? Overweeg het openen van een zakelijke rekening
  5. Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van de VAR, modelovereenkomsten/wet DBA en opdrachtgeversverklaringen.
  6. Lees meer over de populairste rechtsvorm voor startende zzp'ers: de eenmanszaak

Tip: vind je het lastig om jouw ideeën op papier te zetten in een ondernemingsplan? Download dan hier vrijblijvend een gratis voorbeeldplan voor zzp'ers.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.