marieke

Rittenadministratie bestelbus gaat verdwijnen

ZZP'ers die voor hun werk gebruik maken van een bestelbus, hoeven per 1 januari 2012 geen rekening meer te houden met de rittenadministratie. De 'verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto' zal vanaf die datum de huidige rittenregistratie gaan vervangen.

De huidige situatie is dat ondernemers met een bestelauto een bijtelling van 25 procent krijgen bij privégebruik van hun bus. Zelfstandigen die minder dan vijfhonderd kilometer privé rijden kunnen de bijtelling vermijden door heel actief een rittenadministratie bij te houden.

Zakelijk gebruik

De verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto brengt daar verandering in. Met deze verklaring kunnen ondernemers aangeven dat de bestelauto uitsluitend voor zakelijk gebruik is bedoeld.

Een rittenregistratie is gedurende de periode dat een dergelijke verklaring is afgegeven dan ook niet meer nodig. De nieuwe regeling is ook van kracht voor werknemers die in een bestelauto van hun werkgever rijden.

Gepubliceerd op:
20-09-2011

Wat vind je van dit artikel?

x2
x6

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Overweeg jij om zzp'er te worden? Met deze checklist ga je goed voorbereid van start met jouw bedrijf en vergroot je de kansen op succes als zelfstandig ondernemer.

Zzp
Offerte maken en opstellen
Offerte maken en opstellen

Hoe bepaal je als zzp'er je uurtarief? Als startende ondernemer is het lastig om een prijs voor je dienst vast te stellen. Veel starters kiezen een te laag tarief. Deze tips helpen je op weg om je ideale uurtarief te bepalen.

Uurtarief bepalen
Uurtarief bepalen

Zzp

Van freelance tekstschrijvers tot metselaars en van belastingadviseurs tot verpleegkundigen: in vrijwel elke branche kun je aan de slag als zelfstandige zonder personeel. Maar waar begin je? Hieronder geven we jou informatie en tips over hoe je een succesvolle start maakt als zzp'er:

  1. Schrijf een goed ondernemingsplan 
  2. Meld je aan bij de Kamer van Koophandel (KvK)
  3. Reken het juiste uurtarief. Tip: download hier de gratis PDF en ontvang onze tips direct in je mailbox
  4. Goed je administratie regelen? Overweeg het openen van een zakelijke rekening
  5. Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van de VAR, modelovereenkomsten/wet DBA en opdrachtgeversverklaringen.
  6. Lees meer over de populairste rechtsvorm voor startende zzp'ers: de eenmanszaak

Tip: vind je het lastig om jouw ideeën op papier te zetten in een ondernemingsplan? Download dan hier vrijblijvend een gratis voorbeeldplan voor zzp'ers.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 7.002 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.