Rittenadministratie bestelbus gaat verdwijnen

1 min  leestijd
339
Marieke Leijnen
Auteur: Marieke Leijnen
Image

ZZP'ers die voor hun werk gebruik maken van een bestelbus, hoeven per 1 januari 2012 geen rekening meer te houden met de rittenadministratie. De 'verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto' zal vanaf die datum de huidige rittenregistratie gaan vervangen.

De huidige situatie is dat ondernemers met een bestelauto een bijtelling van 25 procent krijgen bij privégebruik van hun bus. Zelfstandigen die minder dan vijfhonderd kilometer privé rijden kunnen de bijtelling vermijden door heel actief een rittenadministratie bij te houden.

Zakelijk gebruik

De verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto brengt daar verandering in. Met deze verklaring kunnen ondernemers aangeven dat de bestelauto uitsluitend voor zakelijk gebruik is bedoeld.

Een rittenregistratie is gedurende de periode dat een dergelijke verklaring is afgegeven dan ook niet meer nodig. De nieuwe regeling is ook van kracht voor werknemers die in een bestelauto van hun werkgever rijden.

Meer over zzp

Meer over zzp
ZZP rekening

Breng je financiële administratie op orde voor 2023

Makkelijk onderscheid maken tussen privé en zakelijke uitgaven? Met de Rabo ZZP rekening start je laagdrempelig met weinig kosten: je betaalt alleen voor wat je gebruikt.

Sluiten