marieke

Rotterdam-Zuid aantrekkelijker voor starters

Enkele jaren geleden was Rotterdam-Zuid voor veel ondernemers een no-go-area. Nu is Zuid voor veel ondernemers een serieuze optie om een bedrijf te vestigen. Dit is volgens programmamanager André de Groot een rechtstreeks gevolg van de kansen die de stad Rotterdam en de landelijke overheid ondernemers in het betrokken stadsdeel hebben geboden.

De gedachte achter het in 2005 begonnen project Kansenzones is om hele wijken uit het slop halen door bedrijvigheid te stimuleren. In vier jaar tijd hebben zevenhonderd ondernemers de kans gegrepen zich te vestigen in een van die Rotterdamse ‘krachtwijken’. Dit blijkt uit een woensdag verschenen rapport van het onderzoeksinstituut Nicis. Met investeringspremies en andere gunstige regelingen (totale kosten 48 miljoen euro) kregen ze een steuntje in de rug.

De nieuwe bedrijven hebben vooral indirect effect op de betrokken wijken, aldus het rapport. De wijken zouden leefbaarder zijn geworden en de ondernemers zijn de nieuwe rolmodellen die bewoners inspireren een einde te maken aan een situatie van werkloosheid en afhankelijkheid van een uitkering. Het rapport erkent tevens dat directe effecten niet goed aantoonbaar zijn.
 

Gepubliceerd op:
15-10-2009

Wat vind je van dit artikel?

x0
x4

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Zzp

Van freelance tekstschrijvers tot metselaars en van belastingadviseurs tot verpleegkundigen: in vrijwel elke branche kun je aan de slag als zelfstandige zonder personeel. Maar waar begin je? Hieronder geven we jou informatie en tips over hoe je een succesvolle start maakt als zzp'er:

  1. Schrijf een goed ondernemingsplan 
  2. Meld je aan bij de Kamer van Koophandel (KvK)
  3. Reken het juiste uurtarief. Tip: download hier de gratis PDF en ontvang onze tips direct in je mailbox
  4. Goed je administratie regelen? Overweeg het openen van een zakelijke rekening
  5. Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van de VAR, modelovereenkomsten/wet DBA en opdrachtgeversverklaringen.
  6. Lees meer over de populairste rechtsvorm voor startende zzp'ers: de eenmanszaak

Tip: vind je het lastig om jouw ideeën op papier te zetten in een ondernemingsplan? Download dan hier vrijblijvend een gratis voorbeeldplan voor zzp'ers.

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 7.829 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.