marieke

Samenwerking ZZP'ers in de bouw bevorderd door nieuw sociaal netwerk

Om samenwerking tussen ZZP'ers in de bouwsector te bevorderen, wordt volgende week onder de naam Werkspot Connect een nieuw sociaal netwerk gelanceerd. Het gaat hier om een initiatief van Werkspot.nl, de marktplaats voor klussen in en om het huis. Werkspot.nl constateert dat ZZP'ers in de bouw steeds meer en vaker gaan samenwerken en wil dit middels het online platform verder bevorderen.

Werkspot Connect, dat tijdens de Bouwbeurs volgende week live gaat,  stelt zelfstandig werkende vakmensen in staat om eenvoudig andere (zelfstandige) vakmensen te vinden die openstaan voor samenwerking. De nieuwe dienst faciliteert bestaande, informele netwerken, maar helpt ook nieuwkomers op de ZZP-markt.

Nieuw ecosysteem
Volgens de initiatiefnemers is als gevolg van de flexibilisering van arbeid in de bouw een 'nieuw ecosysteem' ontstaan. Door het wegvallen van een aantal grote aannemers groeit het aantal informele netwerken van samenwerkende ZZP'ers enorm. Deze informele netwerken zijn vooral actief op de renovatiemarkt.

Vakmanschap
ZZP'ers huren collega-ZZP'ers in voor grotere klussen, maar ook als er specialistische kennis en vakmanschap nodig zijn of ter vervanging bij ziekte. Werkspot Connect stelt deze ZZP'ers nu dus in staat om op eenvoudige wijze met elkaar een samenwerkingsrelatie aan te gaan of bouwteams te vormen.

Werkgebied uitgebreid
Een andere trend die Werkspot.nl constateerde, is dat veel ZZP'ers in de bouw sinds het uitbreken van de crisis hun werkgebied substantieel hebben uitgebreid. Veel zelfstandige vaklieden zijn nu ook werkzaam in regio’s waarin ze niet kunnen terugvallen op hun bestaand netwerk. Ook hier kan Werkspot Connect een rol spelen door vaklieden in staat te stellen snel collega-ZZP’ers ter plaatse te vinden met wie ze de klus kunnen uitvoeren.

Gepubliceerd op:
03-02-2011

Wat vind je van dit artikel?

x3
x5

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Overweeg jij om zzp'er te worden? Met deze checklist ga je goed voorbereid van start met jouw bedrijf en vergroot je de kansen op succes als zelfstandig ondernemer.

Zzp
Offerte maken en opstellen
Offerte maken en opstellen

Hoe bepaal je als zzp'er je uurtarief? Als startende ondernemer is het lastig om een prijs voor je dienst vast te stellen. Veel starters kiezen een te laag tarief. Deze tips helpen je op weg om je ideale uurtarief te bepalen.

Uurtarief bepalen
Uurtarief bepalen

Ben jij werkzaam in de zorg en droom je van een eigen praktijk? Weet dan dat je bij de oprichting of overname gebonden bent aan regels van de overheid. We zetten de regels voor zorgprofessionals op een rij.

Eigen praktijk in 10 stappen
Eigen praktijk in 10 stappen

Zzp

Van freelance tekstschrijvers tot metselaars en van belastingadviseurs tot verpleegkundigen: in vrijwel elke branche kun je aan de slag als zelfstandige zonder personeel. Maar waar begin je? Hieronder geven we jou informatie en tips over hoe je een succesvolle start maakt als zzp'er:

  1. Schrijf een goed ondernemingsplan 
  2. Meld je aan bij de Kamer van Koophandel (KvK)
  3. Reken het juiste uurtarief. Tip: download hier de gratis PDF en ontvang onze tips direct in je mailbox
  4. Goed je administratie regelen? Overweeg het openen van een zakelijke rekening
  5. Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van de VAR, modelovereenkomsten/wet DBA en opdrachtgeversverklaringen.
  6. Lees meer over de populairste rechtsvorm voor startende zzp'ers: de eenmanszaak

Tip: vind je het lastig om jouw ideeën op papier te zetten in een ondernemingsplan? Download dan hier vrijblijvend een gratis voorbeeldplan voor zzp'ers.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.817 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.