marieke

Startup Boot Media & Entertainment: organisatiebureau voor creatievelingen

Loes Boot liep na haar studie al langer rond met het plan om voor zichzelf te beginnen, maar door de crisis werkte ze eerst een tijd gedwongen als winkelmanager bij een computerspeciaalzaak. Geïnspireerd door een vriendenkring vol ZZP'ers besloot ze uiteindelijk toch de stap te wagen en een bedrijf op te richten: Boot Media & Entertainment, een organisatiebureau voor creatievelingen.

Boot Media & Entertainment valt volgens Boot eigenlijk niet echt in een hokje te plaatsen. Het is in feite een nieuw platform voor iedereen die iets creatiefs doet, en klanten die daarnaar op zoek zijn. "Mijn vriend is muzikant en mijn beste vriendin is fotograaf", legt Boot de gedachte achter de website uit. "Mijn hele sociale netwerk bestaat uit mensen die op de een of andere creatieve manier hun geld verdienen. Ik besloot een soort van platform voor deze mensen neer te zetten."

Netwerk

Bezoekers kunnen voor allerlei zaken terecht bij Boot Media & Entertainment. Of mensen nou op zoek zijn naar een tekstschrijver of dj en band voor op hun bruiloft, het bureau van Boot kan zowel zakelijk als privé iets voor hen betekenen. Boot is zelf de organisatorische spin in het web waarbij ze de talenten van haar netwerk inzet. "Het werkt heel goed omdat ik met mijn eigen mensen werk. De lijnen zijn kort en omdat ik ze goed ken, weet ik wat iemands sterke punten zijn."

Flexibiliteit

Boot ziet inmiddels de voordelen wel in van het ondernemen. Vooral de flexibiliteit en onafhankelijkheid spreekt haar aan: "Het is ontzettend fijn om op deze manier met je eigen bedrijf bezig te zijn. Ik vind het heerlijk om mijn eigen dag in te kunnen delen en het is elke keer onwijs gaaf als de opdrachtgever enthousiast is."

Lees hier het hele interview in de Financiële Telegraaf

Gepubliceerd op:
29-02-2012

Wat vind je van dit artikel?

x0
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Als je start als zzp'er, is het een vraag die vaak door je hoofd speelt: hoe kom ik aan klanten? Zonder voldoende opdrachtgevers heb je immers ook geen uitzicht op veel inkomsten. Met de tips in deze checklist kom je verder.

ZZP
Acquisitie-klanten vinden
Acquisitie-klanten vinden

Ondernemen kun je leren, wordt wel eens gezegd. Hoewel ook hier oefening zeker kunst baart, helpt het wel als je over bepaalde karaktereigenschappen beschikt die het leven van een ondernemer makkelijker kunnen maken.

ZZP
Beschik jij over waardevolle ondernemerskwaliteiten?
Beschik jij over waardevolle ondernemerskwaliteiten?

ZZP

Van freelance tekstschrijvers tot metselaars en van belastingadviseurs tot verpleegkundigen: in vrijwel elke branche kun je aan de slag als zelfstandige zonder zersoneel. Maar waar begin je? Hieronder geven we jou informatie en tips over hoe je een succesvolle start maakt als zzp'er:

 1. Schrijf een goed ondernemingsplan 
 2. Meld je aan bij de Kamer van Koophandel (KvK)
 3. Reken het juiste uurtarief. Tip: download hier de gratis PDF en ontvang onze tips direct in je mailbox
 4. Goed je administratie regelen? Overweeg het openen van een zakelijke rekening
 5. Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van de VAR, modelovereenkomsten/wet DBA en opdrachtgeversverklaringen.
 6. Lees meer over de populairste rechtsvorm voor startende zzp'ers: de eenmanszaak

Tip: vind je het lastig om jouw ideeën op papier te zetten in een ondernemingsplan? Download dan hier vrijblijvend een gratis voorbeeldplan voor zzp'ers.

Created with Sketch.

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

 • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
 • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
 • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?
   

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten en kosteloos in je mailbox.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.