marieke

Trainingen voor beter gebruik LinkedIn

Veel startende ondernemers in Nederland hebben LinkedIn inmiddels ontdekt als een mooi instrument om hun zakelijk netwerk uit te breiden. Van alle nationaliteiten die gebruik maken van LinkedIn, zijn de Nederlanders zelfs het best vertegenwoordigd. Maar lang niet iedereen haalt uit linkedIn wat er in zit. Vandaar dat het van oorsprong Amerikaanse bedrijf (want dat is LinkedIn) nu een aantal trainingen in ons land verzorgt om het netwerkplatform optimaal te leren gebruiken.

Omdat Nederlanders zo actief zijn op LinkedIn, heeft de organisatie besloten om in ons land een kantoor op te zetten. Dit kantoor ontplooit onder meer initiatieven om in contact te komen met deze Nederlanders, die kennelijk zo massaal werken aan het opzetten en onderhouden van hun professionele online netwerk. Maandagavond vond de eerste van een reeks live LinkedIn trainingen plaats. In een zaal in het Amsterdamse Mercure Hotel hadden zich ruim 160 enthousiaste LinkedIn-gebruikers verzameld voor de wereldprimeur. De Vlaamse netwerk coach Jan Vermeiren gaf onder de noemer Link and Learn praktische tips voor een efficiënt gebruik van de professionele netwerksite. Tot en met juli staan er nog twintig live trainingen op verschillende locaties in het land op het programma.

Onder de ruim 62 miljoen linkedIn gebruikers wereldwijd zijn 1,7 miljoen Nederlanders. Volgens Vermeiren schuilt het geheim van het grote aantal Nederlanders op LinkedIn 'in de relatieve bekendheid met sociale netwerken zoals Hyves, hun ondernemendheid en het feit dat Nederlanders heel internationaal gericht zijn'. En de Hollanders zijn niet alleen relatief als beste vertegenwoordigd op LinkedIn, ze maken er ook nog eens opvallend vaak gebruik van. Ruim twee derde van de hoogopgeleiden in Nederland heeft een profiel op de netwerksite, aldus Eugenie van Wiechen, verantwoordelijk voor LinkedIn-Nederland.

 

Gepubliceerd op:
24-03-2010

Wat vind je van dit artikel?

x1
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Zzp

Van freelance tekstschrijvers tot metselaars en van belastingadviseurs tot verpleegkundigen: in vrijwel elke branche kun je aan de slag als zelfstandige zonder personeel. Maar waar begin je? Hieronder geven we jou informatie en tips over hoe je een succesvolle start maakt als zzp'er:

  1. Schrijf een goed ondernemingsplan 
  2. Meld je aan bij de Kamer van Koophandel (KvK)
  3. Reken het juiste uurtarief. Tip: download hier de gratis PDF en ontvang onze tips direct in je mailbox
  4. Goed je administratie regelen? Overweeg het openen van een zakelijke rekening
  5. Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van de VAR, modelovereenkomsten/wet DBA en opdrachtgeversverklaringen.
  6. Lees meer over de populairste rechtsvorm voor startende zzp'ers: de eenmanszaak

Tip: vind je het lastig om jouw ideeën op papier te zetten in een ondernemingsplan? Download dan hier vrijblijvend een gratis voorbeeldplan voor zzp'ers.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.