marieke

App brengt vraag en aanbod ZZP'ers bij elkaar

Vraag en aanbod van ZZP-klussen worden bij elkaar gebracht in de nieuwe iPhone-app Freelancer. De app is gebaseerd op de gelijknamige website. Het doorbladeren om te zoeken naar ZZP'ers en beschikbare opdrachten is gratis en ook de registratie van een account kost niets. Voor de vervolgstappen biedt de app aanvullende abonnementen aan.

Via een betaling op de website is er in de app en op de website de mogelijkheid om op opdrachten of freelancers te reageren. Dit kost 45 euro per half jaar of 60 euro per jaar. In de app kan gericht gezocht worden op categorie, locatie en eventueel cv en VAR. Vervolgens wordt de toenadering tussen de twee partijen gefaciliteerd.

Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel (KvK) lanceert op korte termijn een app waarmee ondernemers onder andere informatie kunnen aanvragen over andere bedrijven. Tegen een kleine vergoeding kunnen bedrijven opvragen hoeveel ondernemingen bankroet zijn gegaan in een gebied en wat voor bedrijven dat zijn. De app is onderdeel van een digitale slag die de KvK wil maken. Uiteindelijk moeten startende ondernemers hun inschrijving vanuit huis kunnen regelen.

Gepubliceerd op:
10-01-2014

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Uurtarief

Voor een startende zzp'er is het vaak makkelijker gezegd dan gedaan: een goed uurtarief vaststellen. Dat is ook niet zo gek, want een vast uurloon voor zelfstandige professionals bestaat namelijk niet.

Uit onze peiling blijkt:een uurtarief tussen € 60 en € 90 is het meest gebruikelijk

Alvast goed om te weten: in verschillende sectoren kunnen de tarieven sterk uiteenlopen. Op deze pagina's helpen we jou vast een eindje op weg, onder meer via:

Whitepaper uurtarief berekenen

whitepaper uurtarief

Hoe weet je of jij straks de juiste prijs rekent voor jouw product of dienst? Download deze whitepaper en je ontvangt onze praktische tips direct in je mailbox.

Download gratis PDF

Podcast uurtarief bepalen

Luister je liever naar de tips? IkGaStarten geeft je in deze podcast tips over het bepalen van je uurtarief. 

Uurtarief en netto inkomen

Jouw bepaalde uurtarief heeft natuurlijk invloed op je netto inkomen. Van je uurtarief gaan nog een aantal kosten vanaf, zoals je bedrijfskosten en belastingen. 

Bereken het netto inkomen met verschillende uurtarieven en kijk waar je op uitkomt. Met welk uurtarief verdien je genoeg? 

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.