marieke

Geef eens een ZZP'er cadeau

Het verschaft ZZP'ers werk én het is een leuk verjaardagscadeau: Jo Cadeau verkoopt cadeaubonnen die je kunt inwisselen voor een kleine zelfstandige ondernemer. ZZP'ers bieden zich aan en zijn per uur te koop als cadeau. De diensten worden altijd afgerond aangeboden, inclusief reiskosten en btw.

Het idee van JO Cadeau komt voort uit onderzoek van de Nationale DenkTank 2011. Hieruit blijkt dat freelancers bovengemiddeld gemotiveerd zijn, dat het inmiddels een groep is van bijna een miljoen personen, en dat het voor freelancers niet altijd makkelijk is om zichzelf op internet te profileren. Jo Cadeau besloot de freelancers hierbij te helpen.

Cadeaufactor

ZZP'ers kunnen zich met hun diensten aanbieden bij de website en worden geselecteerd op enthousiasme, professionaliteit en de 'cadeaufactor'. De inschrijfkosten zijn vanaf 75 euro, plus 10% van iedere geleverde dienst. Per regio verschilt het aanbod van freelancers, dat de afgelopen maanden gestaag is gegroeid. De diensten variëren van een klusser en promotieteksten schrijven voor een website, tot zangles geven of een kookles van een professional.

Gepubliceerd op:
02-01-2014

Wat vind je van dit artikel?

x2
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

De bepaling van het juiste uurtarief hangt af van je vaste lasten, ondernemerskosten en het aantal declarabele uren, maar ook van de branche, concurrentie én jouw toegevoegde waarde. Met deze vijf handige stappen helpen we je bij het vaststellen van je uurtarief.

Uurtarief
Uurtarief

Hoe bepaal je als zzp'er je uurtarief? Als startende ondernemer is het lastig om een prijs voor je dienst vast te stellen. Veel starters kiezen een te laag tarief. Deze tips helpen je op weg om je ideale uurtarief te bepalen.

Uurtarief bepalen
Uurtarief bepalen

Uurtarief

Voor een startende zzp'er is het vaak makkelijker gezegd dan gedaan: een goed uurtarief vaststellen. Dat is ook niet zo gek, want een vast uurloon voor zelfstandige professionals bestaat namelijk niet. Alvast goed om te weten: in verschillende sectoren kunnen de tarieven sterk uiteenlopen. Op deze pagina's helpen we jou vast een eindje op weg, onder meer via:

Ontvang een gratis whitepaper

Hoe weet je of jij straks de juiste prijs rekent voor jouw product of dienst? Download deze whitepaper en je ontvangt onze praktische tips direct in je mailbox.

Download gratis PDF

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.799 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.