marieke

Kleine meerderheid ZZP'ers boekt hogere omzet

Een kleine meerderheid van de ZZP’ers in Nederland heeft in 2011 een hogere omzet behaald dan in het jaar daarvoor. Dit blijkt uit het jaarrapport van ZZP Barometer, een initiatief van Victor Mundi, het businessplatform voor ondernemers. Door de licht stijgende tarieven en de stijgende aantallen declarabele uren heeft bijna 52 procent van de 1500 ondervraagde ondernemers meer omzet gedraaid.

Uit de ZZP Barometer blijkt verder dat bijna 70 procent van de ZZP’ers een financiële buffer achter de hand heeft, mocht de economie en de eigen onderneming zich toch minder positief ontwikkelen dan verwacht. Bijna de helft van de zelfstandige ondernemers kan een periode van 3 tot 12 maanden overbruggen met deze buffer, terwijl 40 procent het langer dan 1 jaar uit zou kunnen houden met zijn reserves.

Positief

Ondanks de crisis vindt bijna 60 procent van de ZZP’ers dat zijn onderneming er goed voor staat en denkt dat deze zich ook in de toekomst positief zal ontwikkelen. Ruim twintig procent geeft aan dat zijn onderneming er slecht voor staat, waarbij slechtst 10 procent geen positieve vooruitzichten schetst.

Lees het volledige artikel op Nu Zakelijk

Gepubliceerd op:
25-01-2012

Wat vind je van dit artikel?

x2
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Uurtarief

Voor een startende zzp'er is het vaak makkelijker gezegd dan gedaan: een goed uurtarief vaststellen. Dat is ook niet zo gek, want een vast uurloon voor zelfstandige professionals bestaat namelijk niet. Alvast goed om te weten: in verschillende sectoren kunnen de tarieven sterk uiteenlopen. Op deze pagina's helpen we jou vast een eindje op weg, onder meer via:

Ontvang een gratis whitepaper

Hoe weet je of jij straks de juiste prijs rekent voor jouw product of dienst? Download deze whitepaper en je ontvangt onze praktische tips direct in je mailbox.

Download gratis PDF

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 7.610 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.