marieke

Uurprijs of vaste aanneemsom?

Als u als ZZP'er alleen gaat werken op basis van uur-factuur, dan is het van belang om een goed uurtarief vast te stellen. Hoe u dat doet, kunt u hier zien.

strong>U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met een zogeheten vaste aanneemsom te werken.

In dat geval voert u een bepaalde opdracht uit tegen een vooraf afgesproken totaaltarief. Het is dan dus niet van belang of u veel of weinig uren besteedt aan de opdracht; u heeft immers een vast bedrag afgesproken op basis van wat u uw klant hebt geoffreerd.

Vraagprijs

Kijk bij het bepalen van uw vraagprijs wel goed naar het aantal uren dat u denkt te gaan maken; als u dat te zuinig inschat, kunt u zichzelf aardig in de vingers snijden.

Gepubliceerd op:
04-12-2011

Wat vind je van dit artikel?

x1
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

De bepaling van het juiste uurtarief hangt af van je vaste lasten, ondernemerskosten en het aantal declarabele uren, maar ook van de branche, concurrentie én jouw toegevoegde waarde. Met deze vijf handige stappen helpen we je bij het vaststellen van je uurtarief.

Uurtarief
Uurtarief

Uurtarief

Voor een startende zzp'er is het vaak makkelijker gezegd dan gedaan: een goed uurtarief vaststellen. Dat is ook niet zo gek, want een vast uurloon voor zelfstandige professionals bestaat namelijk niet. Alvast goed om te weten: in verschillende sectoren kunnen de tarieven sterk uiteenlopen. Op deze pagina's helpen we jou vast een eindje op weg, onder meer via:

Ontvang een gratis whitepaper

Hoe weet je of jij straks de juiste prijs rekent voor jouw product of dienst? Download deze whitepaper en je ontvangt onze praktische tips direct in je mailbox.

Download gratis PDF

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.799 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.