marieke

ZZP'ers vaker naar de kerk voor hulp

Het komt steeds vaker voor dat Nederlanders naar de kerk gaan voor financiële hulp. Vorig jaar kregen kerken dagelijks meer dan honderd mensen met financiële problemen over de vloer, zo blijkt uit het recente onderzoek Armoede in Nederland 2013 dat onder meer in opdracht van Kerk in Actie is uitgevoerd.

In de categorie "andere kerkgenootschappen" is het gemiddelde aantal hulpverzoeken per diaconale organisatie de afgelopen drie jaar toegenomen van 6,5 naar 15,7. "Herkenbare cijfers", stelt Derk Jan Poel van het gereformeerd vrijgemaakte Diaconaal Steunpunt. "Er is crisis, de werkloosheid stijgt, mensen raken hun baan kwijt en belanden steeds meer in de schulden."

ZZP'ers

Poel benadrukt dat Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP'ers) in dit geval een "lastige categorie" zijn, omdat zij in principe niet werkloos zijn en als ondernemer minder snel geneigd zijn om in lastige tijden hulp te vragen. "Hier zit veel verborgen armoede. Deze groep verdient meer aandacht." Diaconieën gaven vorig jaar in totaal circa dertig miljoen euro uit aan armoedebestrijding, terwijl 71 procent aangeeft zich ook bewust bezig te houden met de begeleiding van mensen met financiële problemen.

Lees het hele artikel op RD.nl.

Foto l Flickr/Leo Roubos

Gepubliceerd op:
04-11-2013

Wat vind je van dit artikel?

x1
x4

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

De bepaling van het juiste uurtarief hangt af van je vaste lasten, ondernemerskosten en het aantal declarabele uren, maar ook van de branche, concurrentie én jouw toegevoegde waarde. Met deze vijf handige stappen helpen we je bij het vaststellen van je uurtarief.

Uurtarief
Uurtarief

Uurtarief

Voor een startende zzp'er is het vaak makkelijker gezegd dan gedaan: een goed uurtarief vaststellen. Dat is ook niet zo gek, want een vast uurloon voor zelfstandige professionals bestaat namelijk niet. Alvast goed om te weten: in verschillende sectoren kunnen de tarieven sterk uiteenlopen. Op deze pagina's helpen we jou vast een eindje op weg, onder meer via:

Ontvang een gratis whitepaper

Hoe weet je of jij straks de juiste prijs rekent voor jouw product of dienst? Download deze whitepaper en je ontvangt onze praktische tips direct in je mailbox.

Download gratis PDF

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.485 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.