marieke

Vakbond FNV ZBO heet voortaan Zelfstandigen Bouw

FNV ZBo, de vakbond voor zzp'ers in de bouw- en houtsector, heeft sinds afgelopen maandag een nieuwe naam: Zelfstandigen Bouw. De naamswijziging is een gevolg van de beslissing die de ledenraad afgelopen juni nam om uit de FNV te stappen en niet op te gaan in de nieuwe vakbeweging.

De belangrijkste reden voor deze vakbond om uit de FNV te stappen, is dat Zelfstandigen Bouw denkt dat ze als onafhankelijke vereniging meer kunnen bereiken voor ZZP'ers. "Wij blijven dé dienstverlener en belangenbehartiger voor ondernemende vakmensen in de bouw en hout", aldus voorzitter Charles Verhoef in de Financiële Telegraaf. "En voortaan zijn we er ook voor de zelfstandige elektricien, loodgieter en verwarmingsmonteur."

Samenwerken

De bonden FNV Zelfstandigen en FNV Bouw kondigden na het vertrek van FNV ZBo aan dat de nieuwe vakbeweging nog steeds de plek is voor alle zelfstandig ondernemers, dus ook zelfstandigen, in de bouw. Het voornemen is dat beide partijen in de toekomst meer zullen samenwerken.

Gepubliceerd op:
11-10-2012

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Zzp

Van freelance tekstschrijvers tot metselaars en van belastingadviseurs tot verpleegkundigen: in vrijwel elke branche kun je aan de slag als zelfstandige zonder personeel. Maar waar begin je? Hieronder geven we jou informatie en tips over hoe je een succesvolle start maakt als zzp'er:

  1. Schrijf een goed ondernemingsplan 
  2. Meld je aan bij de Kamer van Koophandel (KvK)
  3. Reken het juiste uurtarief. Tip: download hier de gratis PDF en ontvang onze tips direct in je mailbox
  4. Goed je administratie regelen? Overweeg het openen van een zakelijke rekening
  5. Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van de VAR, modelovereenkomsten/wet DBA en opdrachtgeversverklaringen.
  6. Lees meer over de populairste rechtsvorm voor startende zzp'ers: de eenmanszaak

Tip: vind je het lastig om jouw ideeën op papier te zetten in een ondernemingsplan? Download dan hier vrijblijvend een gratis voorbeeldplan voor zzp'ers.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.