marieke

Arbeidsongeschiktheid, wat kunt u doen?

U wilt er misschien liever niet aan denken, maar ook als ondernemer loopt u natuurlijk het risico om ziek te worden of een ongeval te krijgen. Juist voor ondernemers kan (langdurige) ziekte of arbeidsongeschiktheid een enorme financiële klap betekenen.

Doordat u een periode niet meer kunt werken, zal uw inkomen tijdelijk drastisch omlaag gaan. Dit terwijl u wel nog steeds kosten hebt die betaald moeten worden. Voor de meeste ondernemers is het geen probleem om kortstondige arbeidsongeschiktheid zelf op te vangen. Een langere periode waarin u niet kunt werken, kan het bestaan van uw onderneming in gevaar brengen.

Verzekeren
Er bestaan speciaal voor ondernemers verzekeringen die uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid beschermen. Een aantal verzekeringen richt zich ook op preventie en reïntegratie. En daarbij: persoonlijke begeleiding bij arbeidsongeschiktheid. Tenslotte draait het om uw gezondheid en die van uw bedrijf.

Advertorial ZEZA

Welk risico loop ik?

Ook als starter loop je zakelijk gezien risico, zoals op het gebied van transport, jouw voorraad of een auto van de zaak. Met Interpolis ZekerVanJeZaak dek je in één keer jouw belangrijkste bedrijfsrisico's af.

Lees meer over ZekerVanJeZaakBegeleiding
Raakt u arbeidsongeschikt, dan wordt een vooraf afgesproken inkomen uitgekeerd. Bij arbeidsongeschiktheid krijgt u ook persoonlijke begeleiding, zodat u snel weer op de been bent. Tevens krijgt u specialistische hulp zoals mediation, omscholing of een cursus timemanagement.

Wilt u weten wat de risico's en financiële gevolgen zijn van arbeidsongeschiktheid in uw situatie? Vul de arbeidsongeschiktheidstool in.

De Rabobank helpt u ook graag een verzekering op maat te kiezen.

Gepubliceerd op:
10-03-2011

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Verzekeringen

Omdat je als zzp'er zelf verantwoordelijk bent voor het afsluiten van verzekeringen, is het belangrijk om eerst uit te zoeken welke premies het meest relevant zijn. 

Welke verzekeringen je nodig hebt, hangt sterk af van je branche. De CAR-verzekering is bijvoorbeeld alleen relevant als je in de bouw werkt. Er zijn ook verzekeringen die nuttig zijn voor elke ondernemer.

Een reëel risico is bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid. Mocht je in de toekomst onverhoopt niet meer kunnen werken, zorgt een AOV voor een vervangend inkomen. Bereken hoeveel premie jij zou betalen.

Naast arbeidsongeschiktheid kun je dan ook denken aan:

Benieuwd naar de risico's die zzp'ers het vaakst al meteen willen afdekken? Je leest er meer over in het artikel 7 verzekeringen voor startende ondernemers.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.