Arbeidsongeschiktheid, wat kunt u doen?

2 min  leestijd
0
Image

U wilt er misschien liever niet aan denken, maar ook als ondernemer loopt u natuurlijk het risico om ziek te worden of een ongeval te krijgen. Juist voor ondernemers kan (langdurige) ziekte of arbeidsongeschiktheid een enorme financiële klap betekenen.

Doordat u een periode niet meer kunt werken, zal uw inkomen tijdelijk drastisch omlaag gaan. Dit terwijl u wel nog steeds kosten hebt die betaald moeten worden. Voor de meeste ondernemers is het geen probleem om kortstondige arbeidsongeschiktheid zelf op te vangen. Een langere periode waarin u niet kunt werken, kan het bestaan van uw onderneming in gevaar brengen.

Verzekeren
Er bestaan speciaal voor ondernemers verzekeringen die uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid beschermen. Een aantal verzekeringen richt zich ook op preventie en reïntegratie. En daarbij: persoonlijke begeleiding bij arbeidsongeschiktheid. Tenslotte draait het om uw gezondheid en die van uw bedrijf.

Image
Verzekeringen, kapotte deur

Welk risico loop ik?

Ook als starter loop je zakelijk gezien risico, zoals op het gebied van transport, jouw voorraad of een auto van de zaak. Met Interpolis ZekerVanJeZaak dek je in één keer jouw belangrijkste bedrijfsrisico's af.

Lees meer over ZekerVanJeZaakBegeleiding
Raakt u arbeidsongeschikt, dan wordt een vooraf afgesproken inkomen uitgekeerd. Bij arbeidsongeschiktheid krijgt u ook persoonlijke begeleiding, zodat u snel weer op de been bent. Tevens krijgt u specialistische hulp zoals mediation, omscholing of een cursus timemanagement.

Wilt u weten wat de risico's en financiële gevolgen zijn van arbeidsongeschiktheid in uw situatie? Vul de arbeidsongeschiktheidstool in.

De Rabobank helpt u ook graag een verzekering op maat te kiezen.

Meer over verzekeren

Meer over verzekeren

Elke week handige tips in je mailbox?

Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van IkGaStarten en mis geen praktische handvatten om van jouw start een succes te maken!

Sluiten