marieke

Arbeidsongeschiktheid ZZP'ers

 U moet er toch niet aan denken: u heeft als ZZP'er een mooi klantenbestand opgebouwd en verdient daarmee een evenredig mooi inkomen. Maar dan wordt u ziek, of u wordt getroffen door een stom ongeval. Zeker ZZP'ers zijn kwetsbaar op dit gebied. Ze werken vaak alleen, hebben zelf de kennis en het netwerk en worden dus bijzonder zwaar getroffen als het noodlot toeslaat en de gezondheid het af laat weten.

Doordat u als ZZP'er wegens ziekte of een ongeval een periode niet meer kunt werken, zal uw inkomen (tijdelijk) drastisch omlaag gaan. Dit terwijl u nog wel steeds hoge kosten hebt die betaald moeten worden. Veel ZZP'ers zijn prima in staat om kortstondige arbeidsongeschiktheid zelf op te vangen. Maar een langere periode waarin u niet kunt werken, kan het bestaan van uw onderneming serieus in gevaar brengen.

Hoe kan ik me verzekeren?
Er bestaan verzekeringen die uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid beschermen. Een aantal verzekeringen richt zich ook op preventie en reïntegratie. En daarbij: persoonlijke begeleiding bij arbeidsongeschiktheid. Tenslotte draait het om uw gezondheid en die van uw bedrijf.

Raakt u arbeidsongeschikt, dan wordt een vooraf afgesproken inkomen uitgekeerd. Bij arbeidsongeschiktheid krijgt u ook persoonlijke begeleiding, zodat u snel weer op de been bent. Tevens krijgt u specialistische hulp zoals mediation, omscholing of een cursus timemanagement.

Tip: het Interpolis InkomensZekerplan is een goede manier voor ondernemers om het risico op arbeidsongeschiktheid af te dekken. Klik hier om de mogeljkheden en voorwaarden te bekijken.

Gepubliceerd op:
24-01-2010

Wat vind je van dit artikel?

x0
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Verzekeringen

Omdat je als zzp'er zelf verantwoordelijk bent voor het afsluiten van verzekeringen, is het belangrijk om eerst uit te zoeken welke premies het meest relevant zijn. 

Welke verzekeringen je nodig hebt, hangt sterk af van je branche. De CAR-verzekering is bijvoorbeeld alleen relevant als je in de bouw werkt. Er zijn ook verzekeringen die nuttig zijn voor elke ondernemer.

Een reëel risico is bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid. Mocht je in de toekomst onverhoopt niet meer kunnen werken, zorgt een AOV voor een vervangend inkomen. Bereken hoeveel premie jij zou betalen.

Naast arbeidsongeschiktheid kun je dan ook denken aan:

Benieuwd naar de risico's die zzp'ers het vaakst al meteen willen afdekken? Je leest er meer over in het artikel 7 verzekeringen voor startende ondernemers.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.