marieke

Broodfonds als alternatief voor arbeidsongeschiktheid

Omdat een meerderheid van de zelfstandigen geen arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft en alternatieven nog altijd op zich laten wachten, heeft een groep zelfstandigen zelf het heft in handen genomen. Resultaat is het Broodfonds, geen echte verzekering, maar een fonds waaruit bij ziekte kan worden doorbetaald.

Het Broodfonds werkt met groepen van meer dan twintig ondernemers die allen zelfstandig opereren en ondersteuning krijgen van professionals van het fonds. Alle deelnemers aan een groep zetten maandelijks een bedrag opzij waarmee zieke collega's kunnen worden ondersteund.

Als een ondernemer ziek wordt, geldt een eigen risico van twee weken. Vervolgens krijgt de zieke maximaal twee jaar lang 750, 1.000 of 1.500 euro per maand, afhankelijk van de eigen maandelijkse bijdrage. Deze bijdrage wordt elke maand op een eigen rekening gestort.

Meer over de arbeidsongeschiktheidsverzekering leest u in het dossier verzekeren.
 

Gepubliceerd op:
23-03-2011

Wat vind je van dit artikel?

x1
x3

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Verzekeringen

Omdat je als zzp'er zelf verantwoordelijk bent voor het afsluiten van verzekeringen, is het belangrijk om eerst uit te zoeken welke premies het meest relevant zijn. 

Welke verzekeringen je nodig hebt, hangt sterk af van je branche. De CAR-verzekering is bijvoorbeeld alleen relevant als je in de bouw werkt. Er zijn ook verzekeringen die nuttig zijn voor elke ondernemer.

Een reëel risico is bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid. Mocht je in de toekomst onverhoopt niet meer kunnen werken, zorgt een AOV voor een vervangend inkomen. Bereken hoeveel premie jij zou betalen.

Naast arbeidsongeschiktheid kun je dan ook denken aan:

Benieuwd naar de risico's die zzp'ers het vaakst al meteen willen afdekken? Je leest er meer over in het artikel 7 verzekeringen voor startende ondernemers.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.747 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.