D66 wil korting voor ZZP’ers die personeel aannemen

D66 wil korting voor ZZP’ers die personeel aannemen

D66 vindt dat ZZP’ers korting moeten krijgen op het aannemen van hun eerste werknemer. Gedurende de eerste twee jaar zouden zelfstandige professionals recht hebben op een vrijstelling voor het betalen van de verplichte werkgeverspremie. Op deze manier kunnen volgens de partij duizenden nieuwe banen worden gecreëerd, zo verklaarde Kamerlid Steven van Weyenberg eind vorige week aan RTL Nieuws.

Het aannemen van personeel is momenteel nog een drempel die veel zelfstandigen niet zo makkelijk nemen. D66 denkt dat dit aan de hoge bijkomende kosten ligt: gemiddeld komt er boven op het brutoloon voor een werknemer nog 27,5 procent aan kosten bij, onder meer op het gebied van sociale verzekeringen.

Korting op eerste werknemer

Volgens D66-Kamerlid Steven van Weyenberg kan een premiekorting voor beginnende werkgevers ervoor zorgen dat ZZP’ers eerder geneigd zijn om de stap naar personeel te zetten. Hij benadrukt dat het wel alleen om een korting voor de allereerste werknemer gaat. "Ik hoop echt dat ondernemers gaan denken: ‘Nou, dan durf ik de eerste aan te nemen’”, aldus Van Weyenberg tegen RTL Nieuws. “Als dat dan goed bevalt, dan denk ik dat de drempel weg is om een tweede, derde of vierde enzovoort aan te nemen.”

Nieuwe banen

Van Weyenberg verwacht dat dit plan op vrij korte termijn duizenden nieuwe banen kan opleveren. Om die reden zou D66 de plannen zo snel mogelijk willen doorvoeren. Als het aan de partij ligt, zou hiervoor al in 2016 geld moeten worden vrijgemaakt.

Lees het oorspronkelijke bericht op RTLnieuws.nl. Ben jij ZZP'er en wil je weten wat er precies komt kijken bij het in dienst nemen van een werknemer? Lees dan het artikel: Kan ik als zelfstandige personeel aannemen?

Gepubliceerd op:
16-02-2015

Wat vind je van dit artikel?

x5
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Verzekeringen

Omdat je als zzp'er zelf verantwoordelijk bent voor het afsluiten van verzekeringen, is het belangrijk om eerst uit te zoeken welke premies het meest relevant zijn. 

Welke verzekeringen je nodig hebt, hangt sterk af van je branche. De CAR-verzekering is bijvoorbeeld alleen relevant als je in de bouw werkt. Er zijn ook verzekeringen die nuttig zijn voor elke ondernemer.

Een reëel risico is bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid. Mocht je in de toekomst onverhoopt niet meer kunnen werken, zorgt een AOV voor een vervangend inkomen. Bereken hoeveel premie jij zou betalen.

Naast arbeidsongeschiktheid kun je dan ook denken aan:

Benieuwd naar de risico's die zzp'ers het vaakst al meteen willen afdekken? Je leest er meer over in het artikel 7 verzekeringen voor startende ondernemers.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Created with Sketch.

Welkom op IkGaStarten!

Mogen wij je een aantal korte vragen stellen?

We horen graag wat je van IkGaStarten vindt en wat nog beter kan.
 

 Start hier   >


Deelname duurt niet langer dan 2 minuten.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.