marieke

Overlijdensrisico ZZP'er

U moet er natuurlijk niet aan denken, maar u kunt komen te overlijden. Hebt u alles wel goed geregeld voor uw nabestaanden? De hypotheek, de (studie)kosten, van uw kinderen, de lening/schulden die u bent aangegaan voor uw bedrijf, enzovoort?

em>
Hoe kan ik me verzekeren?

Een Overlijdensrisicoverzekering zal worden gesloten om in geval van een overlijden het inkomen voor de nabestaande(n) voor langere tijd aan te vullen, óf de schulden (gedeeltelijk) af te kunnen lossen. Een Overlijdensrisicoverzekering zorgt voor een eenmalige uitkering bij uw overlijden. Uw nabestaanden hebben dan voldoende kapitaal om de financiële lasten te dragen en om verder te leven zoals zij dat gewend zijn. Dat is een veilig gevoel. U kunt er ook voor kiezen om alleen iets te regelen voor de eerste moeilijke periode na een overlijden. Een eerste - tijdelijke- financiële overbrugging dus voor de nabestaanden.

Meer informatie vindt u hier.

Gepubliceerd op:
24-01-2010

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Verzekeringen

Omdat je als zzp'er zelf verantwoordelijk bent voor het afsluiten van verzekeringen, is het belangrijk om eerst uit te zoeken welke premies het meest relevant zijn. 

Welke verzekeringen je nodig hebt, hangt sterk af van je branche. De CAR-verzekering is bijvoorbeeld alleen relevant als je in de bouw werkt. Er zijn ook verzekeringen die nuttig zijn voor elke ondernemer.

Een reëel risico is bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid. Mocht je in de toekomst onverhoopt niet meer kunnen werken, zorgt een AOV voor een vervangend inkomen. Bereken hoeveel premie jij zou betalen.

Naast arbeidsongeschiktheid kun je dan ook denken aan:

Benieuwd naar de risico's die zzp'ers het vaakst al meteen willen afdekken? Je leest er meer over in het artikel 7 verzekeringen voor startende ondernemers.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.