ZZPer vanaf nu ook welkom bij bedrijfsarts

'ZZP'ers vanaf nu ook welkom bij bedrijfsarts'

Werknemers met gezondheidsklachten kunnen al veel langer terecht bij de bedrijfsarts, maar vanaf nu wordt in contact komen met zo'n arts ook makkelijker voor Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP'ers). Zij hoeven hiervoor in eerste instantie dus niet langer direct naar de huisarts te gaan, maar kunnen online voorlopig kosteloos in contact komen met een arts.

Het initiatief komt van de Arbo Unie. Directeur Wim Schimmel laat in het AD weten dat hij het "te gek voor woorden" vindt dat tot voor kort op dit gebied niets geregeld was voor het groeiende aantal zelfstandige professionals in Nederland. "Wij vonden dat we ook voor deze groep iets moesten doen. Het is een maatschappelijk probleem en met de kennis van de bedrijfsarts kunnen we voorkomen dat mensen ziek worden."

Online consult

Het resultaat is de online bedrijfsarts van de Arbo Unie. Hier heeft de bezoeker 's avonds beschikking tot circa dertig dokters om antwoord te krijgen op korte en praktische vragen. "ZZP'ers zijn vaak druk en hebben geen tijd om op consult te komen. Dat maakt zo’n online chat in de avonduren erg handig. Je klapt je laptop open en je kunt meteen met een dokter spreken."

Geen kosten

Aan een online consult op dit platform zijn vooralsnog geen kosten verbonden. Of dat zo blijft, hangt volgens de Arbo Unie af van de animo. Het initiatief zal in ieder geval tot juli 2015 kosteloos blijven. "Tegen die tijd gaan we het evalueren", legt Schimmel uit. "Onze ambitie is dat het gratis blijft en dat we het continueren. Als er veel gebruik van wordt gemaakt, zullen we er misschien een vergoeding voor vragen. Maar het liefst houden we het gratis."

Lees het oorspronkelijke bericht op  Arbounie.nl.

Gepubliceerd op:
17-11-2014

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Verzekeringen

Omdat je als zzp'er zelf verantwoordelijk bent voor het afsluiten van verzekeringen, is het belangrijk om eerst uit te zoeken welke premies het meest relevant zijn. 

Welke verzekeringen je nodig hebt, hangt sterk af van je branche. De CAR-verzekering is bijvoorbeeld alleen relevant als je in de bouw werkt. Er zijn ook verzekeringen die nuttig zijn voor elke ondernemer.

Een reëel risico is bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid. Mocht je in de toekomst onverhoopt niet meer kunnen werken, zorgt een AOV voor een vervangend inkomen. Bereken hoeveel premie jij zou betalen.

Naast arbeidsongeschiktheid kun je dan ook denken aan:

Benieuwd naar de risico's die zzp'ers het vaakst al meteen willen afdekken? Je leest er meer over in het artikel 7 verzekeringen voor startende ondernemers.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.