marieke

'ZZP'er heeft vaak moeite om zich te onderscheiden'

Een ZZP'er die succesvol wil zijn in het binnenhalen van nieuwe opdrachten, zal zich succesvol moeten onderscheiden van zijn concurrenten. Dit blijken veel zelfstandige professionals (39 procent) echter vaak nog lastig te vinden. Een zogeheten ratingsysteem zou daarvoor uitkomst kunnen bieden, zo blijkt uit recent onderzoek van FastFlex onder 617 ZZP'ers.

Circa tweederde van de respondenten ziet het wel zitten om zichzelf via een ratingsysteem meer in de kijker te spelen bij potentiële klanten en opdrachtgevers. In een dergelijk systeem kunnen eenvoudig specifieke skills en ervaringen worden opgenomen, zodat de ZZP'er in kwestie zijn of haar tarieven makkelijker kan verantwoorden.

Soft skills

Ruim driekwart wil naast 'hard skills' ook beoordeeld worden op 'soft skills', maar dat is op de algemene marktplaatsen momenteel nog vaak niet mogelijk. "De noodzaak tot profilering is niet alleen een direct gevolg van de stijging van het aantal ZZP'ers, maar komt ook door de versnippering van het aantal marktplaatsen", aldus Jeroen Groothoff, Sales Manager bij FastFlex. Volgens hem zou een ratingsysteem ook een uitkomst zijn voor opdrachtgevers, omdat het ook voor hen lastig kan zijn om de juiste zelfstandige professional te vinden.

Lees het oorspronkelijke artikel in de Financiële Telegraaf.

Gepubliceerd op:
20-08-2013

Wat vind je van dit artikel?

x0
x3

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Zzp

Van freelance tekstschrijvers tot metselaars en van belastingadviseurs tot verpleegkundigen: in vrijwel elke branche kun je aan de slag als zelfstandige zonder personeel. Maar waar begin je? Hieronder geven we jou informatie en tips over hoe je een succesvolle start maakt als zzp'er:

  1. Schrijf een goed ondernemingsplan 
  2. Meld je aan bij de Kamer van Koophandel (KvK)
  3. Reken het juiste uurtarief. Tip: download hier de gratis PDF en ontvang onze tips direct in je mailbox
  4. Goed je administratie regelen? Overweeg het openen van een zakelijke rekening
  5. Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van de VAR, modelovereenkomsten/wet DBA en opdrachtgeversverklaringen.
  6. Lees meer over de populairste rechtsvorm voor startende zzp'ers: de eenmanszaak

Tip: vind je het lastig om jouw ideeën op papier te zetten in een ondernemingsplan? Download dan hier vrijblijvend een gratis voorbeeldplan voor zzp'ers.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 7.610 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.