ikea

'ZZP'ers vergaderen graag bij IKEA'

Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP'ers) die nog niet over een eigen kantoorruimte beschikken en relatief vaak 'onderweg' zijn,  blijken regelmatig te kiezen om zakenrelaties en andere netwerkcontacten te ontmoeten bij de restaurants van IKEA. Dat blijkt uit een online enquête onder de leden van ZZP Netwerk Nederland.

Een ruime meerderheid van de respondenten (62 procent) geeft aan regelmatig naar de restaurants van IKEA te gaan om daar te vergaderen, te werken en zakelijke contacten te ontmoeten. De voornaamste redenen hiervoor is dat de IKEA-vestigingen vaak goed bereikbaar zijn. Daarnaast is de koffie van goede kwaliteit en is het eten in het restaurant niet duur. Hoewel er in het restaurants vaak nog wel een gebrek is aan voldoende stopcontacten (voor het opladen van meegenomen laptops en telefoons), lijkt de snelle WIIFI-verbinding veel goed te maken.

ZZP-communities

Volgens ZZP Netwerk Nederland zijn bij de IKEA-locaties in Haarlem, Heerlen, Amsterdam en Delft stilletjes aan kleine ZZP-communities aan het ontstaan. Op deze vestigingen worden al maandelijks speciale ZZP-ontbijtsessies worden georganiseerd. Jerry Helmers, de voorzitter van ZZP Netwerk Nederland: "Het heeft ook wel iets. De restaurants zijn basic, niet super-de-luxe, maar toch aantrekkelijk."

Meer weten over IKEA? Lees hier het portret van oprichter Ingvar Kamprad.

Gepubliceerd op:
22-08-2014

Wat vind je van dit artikel?

x1
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Zzp

Van freelance tekstschrijvers tot metselaars en van belastingadviseurs tot verpleegkundigen: in vrijwel elke branche kun je aan de slag als zelfstandige zonder personeel. Maar waar begin je? Hieronder geven we jou informatie en tips over hoe je een succesvolle start maakt als zzp'er:

  1. Schrijf een goed ondernemingsplan 
  2. Meld je aan bij de Kamer van Koophandel (KvK)
  3. Reken het juiste uurtarief. Tip: download hier de gratis PDF en ontvang onze tips direct in je mailbox
  4. Goed je administratie regelen? Overweeg het openen van een zakelijke rekening
  5. Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van de VAR, modelovereenkomsten/wet DBA en opdrachtgeversverklaringen.
  6. Lees meer over de populairste rechtsvorm voor startende zzp'ers: de eenmanszaak

Tip: vind je het lastig om jouw ideeën op papier te zetten in een ondernemingsplan? Download dan hier vrijblijvend een gratis voorbeeldplan voor zzp'ers.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.