5 ondernemers vertellen over Rabo SmartPin

Bijgewerkt op 01 oktober 2019
6 min  leestijd
1.590
Auteur: Marieke Leijnen
5 ondernemers vertellen over smartpinnen

Met de Rabo SmartPin app en een mobiele kaartlezer verander je jouw telefoon of tablet in een betaalautomaat. Zo kunnen jouw klanten veilig pinnen en is de betaling snel afgehandeld. Handig als je vaak op locatie of vanaf huis werkt. Hoe ervaren andere ondernemers deze betaalmethode?

Erik de Waal (Het Luxe Buitenleven)

 

Image
Erik de Waal

Buiten koken: het is voor Erik de Waal een way of life. Het enthousiasme van de Dussense ondernemer, die een baan bij Defensie combineert met een winkel in luxe buiten BBQ’s en zelfvervaardigde meubelen en accessoires, werkt aanstekelijk.

"Als je eenmaal op een luxere BBQ hebt gekookt, wil je alleen nog maar meer: beleving, smaak, alles."

Grote én kleine aankopen

De winkel van Erik heeft een groot assortiment, maar of het nou om een groot meubelstuk of een zakje houtskool gaat: betalingen verwerken doet hij het liefst via de SmartPin.  

Erik: 'Rabo SmartPin is goedkoper dan andere pinoplossingen en geeft mij een stukje zekerheid.'

"Ik zou het zeker aanprijzen aan ondernemers die twijfelen over de aanschaf. Rabo SmartPin is ideaal voor onderweg, je weet waar je aan toe bent qua kosten en daarbij is het goedkoper dan een hoop andere pinoplossingen. Het geeft een stukje zekerheid aan de ondernemer."

Ilse van den Boom (HaarTruuk)

 

Image

Kapster Ilse van den Boom rijdt sinds het voorjaar van 2016 rond in haar Haartruck. Rabo Smartpin past perfect in haar nieuwe mobiele leven: "Het is zo makkelijk en vooral goedkoop. Daarnaast is het pinnen een service waar je als ondernemer anno 2017 niet meer zonder kunt."

Ilse: 'Pinnen is een service naar je klant waar je als ondernemer niet meer zonder kunt.'

Meer omzet door pinnen

Een groot pluspunt volgens Ilse is dat ze met smartpinnen minder snel voor financiële verrassingen komt te staan. "Ik weet iedere maand precies wat ik aan pinnen kwijt ben, de kosten zijn helder en overzichtelijk", legt de kapster uit.

En dat het bieden van deze extra service ook tot meer klanten (en dus een hogere omzet) kan leiden, daar kan Ilse over meepraten.

"Vooral op festivals waar mensen alleen muntjes en een pinpas bij zich hebben, zijn mensen blij verrast als ze kunnen pinnen. Kunnen ze toch hun haar laten opsteken, geknipt worden of een lekker haarproduct kopen."

Martijn van Rooij (Van Rooij Transport- en Verhuisservice)

 

Image
Martijn van Rooij

Martijn was er in 2015 als de kippen bij om Rabo SmartPin meteen uit te proberen. Hoewel zijn omgeving zich eerst nog afvroeg of klanten wel zouden meegaan in deze nieuwe ontwikkeling, bleek de eigenaar van een transport- en verhuisservice over een vooruitziende blik te beschikken.

Martijn: 'De SmartPin is prettig in gebruik, niet groot en de kosten zijn laag.'

Particuliere klanten vinden het juist fijn dat ze met pin kunnen betalen. En met die voorkeur weet Martijn wel raad.

"Wij laten particulieren standaard betalen via SmartPin en geven dit ook duidelijk aan in onze overeenkomst: aan het einde van de dag kan direct via pin worden betaald", aldus de verhuisondernemer. 

Professionaliteit naar je klant

Martijn is verder vooral te spreken over de professionaliteit die je via SmartPin uitstraalt naar klanten. "Dat vind ik het grootste voordeel van deze pinoplossing. Het zit hem niet alleen in de snelheid van de transactie, maar ook door de kassabon in de e-mail van de klant en de bevestigingsmail in je eigen inbox."

Debora Stefanile en Carel Krieger (Dierenartspraktijk Valkenburg)

 

Image
Debora Stefanile

De van oorsprong Italiaanse Debora werkt al achttien jaar als dierenarts en besloot in augustus 2016 een eigen praktijk te openen. Voor haar werk maakt ze ook weleens huisbezoeken aan klanten met paarden in de omgeving.

Carel en Debora: 'Het kastje van SmartPin is klein, handzaam en neem je zo overal mee naartoe.'

Volgens Carel Kriegers, de partner van Debora, is smartpinnen bij uitstek een goede betaalmethode voor ondernemers die vaak onderweg zijn.

"Het is een bijzonder praktisch apparaat voor kleine ondernemers met een praktijk die ook vaak op huisvisite gaan. Ook qua kosten is het goed te overzien."

Rabo SmartPin

Rabo SmartPin

Met Rabo SmartPin kunnen je klanten afrekenen via de kaartlezer, op je smartphone of tablet. Ideaal als je weinig transacties hebt of veel onderweg bent.

Probeer Rabo SmartPin

Op tijd opladen

Toch zijn er ook wel wat verbeterpunten te bedenken. Een goede tip: "De batterij gaat gemiddeld een dag mee, dus het is handig als je hem opgeladen meeneemt."

Carel checkt ook regelmatig de updates van de Rabo SmartPin App en van het besturingssysteem op zijn telefoon. "Als jouw telefoon een automatische update heeft, moet je de App opnieuw installeren", waarschuwt hij. 

"Tegenwoordig check ik daarom iedere ochtend mijn telefoon, omdat updaten tijd kost. Een klant moet vervolgens langer wachten voor hij kan pinnen."

Mariska van Rijsbergen (Bijles de Kempen)

 

Image
Mariska van Rijsbergen

De Veldhovense Mariska van Rijsbergen geeft bijles in typische bètavakken, zoals natuur, wis- en scheikunde.

Ooit begonnen als bijbaantje met bijles voor de dochter van een vriendin, is haar week tegenwoordig gevuld met 20-24 lessen. Er is zelfs een wachtlijst voor haar bijlessen. 

Direct betaald worden

Rabo SmartPin is voor Mariska de ideale manier om haar leerlingen direct te laten betalen via pin. "Pinnen in zijn algemeenheid scheelt voor mij een hoop ergernis, omdat ik niet meer actief achter mijn geld aan hoef als er te laat wordt betaald."

Mariska: 'Het aanbieden van de mogelijkheid om te pinnen straalt een bepaalde professionaliteit uit.'

Het smartpinnen bevalt Mariska inmiddels zo goed dat, als het aan haar ligt, al haar klanten voortaan met pin betalen.

"Ik vind het niet prettig veel cash geld in huis te hebben, bovendien heb ik dan kosten aan het afstorten. Pinnen is voor mij veel gemakkelijker. Daarnaast straal je door de mogelijkheid tot pinnen ook een bepaalde professionaliteit uit."

Meer weten over Rabo SmartPin?

Benieuwd of Rabo SmartPin ook iets kan zijn voor jouw bedrijf? In dit artikel lees je hoe het precies werkt. Een uitgebreide productomschrijving en handleiding vind je op Rabobank.nl.

Meer over zorg

Meer over zorg
Ondernemingsplan

Gratis ondernemingsplan voorbeelden!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je ondernemingsplan? Download gratis de voorbeeld ondernemingsplannen, ieder gericht op een bepaalde branche. Zo ga jij sterker van start!

Sluiten