marieke

Voldoende uren maken

Ondernemers hebben recht op een aantal extra aftrekposten, zoals de zelfstandigenaftrek en startersaftrek. Deze krijgt u echter alleen als u minstens 1.225 uur per jaar (dit komt neer op globaal 23 uur per week) én minimaal vijftig procent van uw arbeidstijd aan uw bedrijf werkt. Overigens mag u hier ook reistijd, studietijd en tijd die u kwijt bent met administratie meetellen.

Het moeten wel duidelijk uren zijn die u aan uw (startende) onderneming besteedt. De ondernemer die naast zijn vaste baan een aantal uren werkt -ook al is dit een substantieel aantal uren-, maar de 1.225 uren niet haalt, mag geen gebruik maken van de genoemde regelingen. 

De Belastingdienst controleert hier streng op; houd daarom altijd uw agenda bij. De '1.225 uur-regel' gaat in 2010 waarschijnlijk verdwijnen.

 

Gepubliceerd op:
22-10-2009

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Zzp

Van freelance tekstschrijvers tot metselaars en van belastingadviseurs tot verpleegkundigen: in vrijwel elke branche kun je aan de slag als zelfstandige zonder personeel. Maar waar begin je? Hieronder geven we jou informatie en tips over hoe je een succesvolle start maakt als zzp'er:

  1. Schrijf een goed ondernemingsplan 
  2. Meld je aan bij de Kamer van Koophandel (KvK)
  3. Reken het juiste uurtarief. Tip: download hier de gratis PDF en ontvang onze tips direct in je mailbox
  4. Goed je administratie regelen? Overweeg het openen van een zakelijke rekening
  5. Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van de VAR, modelovereenkomsten/wet DBA en opdrachtgeversverklaringen.
  6. Lees meer over de populairste rechtsvorm voor startende zzp'ers: de eenmanszaak

Tip: vind je het lastig om jouw ideeën op papier te zetten in een ondernemingsplan? Download dan hier vrijblijvend een gratis voorbeeldplan voor zzp'ers.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.