Podcasts voor startende ondernemers

Je ondernemersskills aanscherpen terwijl je onderweg bent? IkGaStarten heeft de volgende podcasts ontwikkeld over het starten van een eigen bedrijf. Beluister deze gratis podcasts bómvol tips over belangrijke ondernemerszaken. Van startersaftrek, je eerste klant vinden tot je ideale uurtarief: wij helpen je graag verder.

Podcast 1: Doe je voordeel met de startersaftrek

Ben jij ondernemer voor de inkomstenbelasting? Dan heb je recht op speciale aftrekposten: de zelfstandigenaftrek en startersaftrek. Deze aftrekken zijn door de overheid in het leven geroepen om ondernemerschap te stimuleren. Maar hoe werkt het eigenlijk? IkGaStarten legt het je uit.

Soundcloud

Podcast 2: Je eerste klant vinden

Een bedrijf oprichten is één ding, maar de echte uitdaging voor startende ondernemers is om er vervolgens een stabiele en succesvolle onderneming van te maken. In deze podcast vertelt onderneemster Suzanne van Straaten - eigenaar van Sprinklr.co - hoe zij is gestart met haar bedrijf en haar eerste klant(en) vond.

Soundcloud

Podcast 3: Je ideale uurtarief bepalen

Natuurlijk doe jij het als ondernemer niet voor het geld, maar je wilt wel iets overhouden aan al je harde werk. Het is best lastig om je uurtarief te bepalen. Je wilt jezelf niet uit de markt prijzen, maar ook niet te goedkoop zijn. IkGaStarten geeft je in deze podcast tips over het bepalen van je ideale uurtarief.

Soundcloud

Heb je leuke ideëen voor nieuwe podcasts die startende ondernemers inspireren? Of wil je zelf in één van onze podcasts met jou ondernemers-verhaal? Stuur je verhaal naar redactie@ikgastarten.nl

Tip! Zelf een podcast maken?

Podcasts zijn een populaire vorm van marketing die je kunt inzetten om je klant te inspireren en vermaken. Benieuwd wat de voordelen zijn én hoe je een eigen podcast maakt? Lees hier de do's en dont's.