Uurtarief

Voor een startende ZZP'er is het vaak makkelijker gezegd dan gedaan: een goed uurtarief vaststellen. Dat is ook niet zo gek, want een vast uurloon voor zelfstandige professionals bestaat namelijk niet. Alvast goed om te weten: in verschillende sectoren kunnen de tarieven sterk uiteenlopen. Op deze pagina's helpen we jou vast een eindje op weg, onder meer via:

Ontvang een gratis whitepaper

Hoe weet je of jij straks de juiste prijs rekent voor jouw product of dienst? Download deze whitepaper en je ontvangt onze praktische tips direct in je mailbox.

Download gratis PDF

Checklist: ga (uit)gerust op vakantie

Op vakantie gaan

Denk je dat je geen tijd hebt om met vakantie te gaan? Je kunt het je juist niet veroorloven om door te werken. De kosten van overbelasting (ziekte, minder kwaliteit leveren, verlies van klanten) zijn veel hoger dan een weekje niets doen in Spanje of de achtertuin. Zo vertrek je zorgeloos!

5 tips voor het maken van een offerte

Offerte maken? Artikel met handige tips voor starters

Een offerte maak je op verzoek van de klant. Hierin vermeld je welke diensten jij (of jouw personeel) gaat uitvoeren en welke voorwaarden hieraan verbonden zijn. Lees de tips en download gratis een voorbeeldofferte.

Welk tarief mag jij als ZZP'er rekenen?

Reken jij het juiste tarief als ZZP'er? - home

Zoveel mensen, zoveel verschillende sectoren en functies waarin je kunt werken. Maar hoe weet je of jij voor jouw producten of diensten het juiste uurloon rekent? Met de tips in dit artikel kom je verder.

Checklist: uurtarief bepalen

Hoe bereken jij jouw uurtarief

Het bepalen van je uurtarief: iets waar menig startende ZZP'er of ondernemer zich het hoofd over breekt. Te hoog zitten is niet goed, maar te laag is natuurlijk weer het andere uiterste. Hoe kom je tot het juiste uurloon?

Hoe krijg je een hoger uurtarief?

Hoe krijg je een hoger uurtarief?

De meeste ZZP’ers die meer geld willen verdienen kunnen óf meer uren gaan werken óf hun uurtarief verhogen. Hier gaan we in op het belang van jouw toegevoegde waarde en hoe je opdrachtgevers van deze waarde – en daarmee van een hoger tarief - kunt overtuigen.

ZZP'er worden: zo doe je dat

ZZP'er worden: complete checklist

Overweeg jij om ZZP'er te worden? Met deze checklist ga je goed voorbereid van start met jouw bedrijf en vergroot je jouw kansen op succes als zelfstandig ondernemer.

5 factoren die meespelen bij je uurloon

Uurloon bepalen: zo reken je het juiste uurtarief

Als ZZP'er voer je straks opdrachten uit voor uiteenlopende klanten of opdrachtgevers. Niet iedere klus is hetzelfde en hoe bepaal je nou het juiste tarief? Dat lees je hier: 5 factoren die meespelen bij je uurloon.

MKB Nederland ziet niets in boete voor laatbetalers

MKB Nederland ziet niets in boete voor laatbetalers

Mkb-bedrijven moeten soms lang wachten op een betaling uit het grootbedrijf. Maar het wetsvoorstel van de PvdA en het CDA, waarin staat dat grote bedrijven rente verschuldigd zijn als zij hun mkb-leveranciers te laat betalen, is volgens MKB Nederland niet de oplossing.

‘Meer groeikansen voor freelancers’

vrolijke startende ondernemer vrouw zzp

De kans dat je als freelancer of kleine zelfstandige meer klussen binnenhaalt, wordt steeds groter. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat het aantal opdrachten steeds verder aan het toenemen is.

KvK: ‘Minder bedrijven gestopt in 2014’

marieke

In 2014 zijn er minder ondernemingen uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel en was er sprake van minder faillissementen plaats dan in voorgaande jaren. Volgens de KvK een teken dat de economie verder aan het herstellen is.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met handige tips.

Gratis PDF's voor starters

Gratis whitepapers voor startende ondernemers

Alle informatie die je nodig hebt in één PDF: met deze whitepapers ga je goed voorbereid van start met je bedrijf:

 • Ondernemingsplan in 10 stappen
 • Bedenk de perfecte bedrijfsnaam
 • Bereken je uurtarief
 • Een administratie opzetten doe je zo
   

Download gratis PDF

Ondernemerstalent

6 kenmerkende eigenschappen van ondernemers

Beschik jij over de competenties om het maken als zelfstandig ondernemer? 

Hoe succesvol word jij?

Wat is IkGaStarten?

IkGaStarten is een online initiatief van de Rabobank, de bank voor startend Nederland. Bedoeld voor startende ondernemers én voor mensen die nu nog in loondienst zijn, maar overwegen om ook de sprong te wagen. Iedere dag plaatsen wij hier nuttige informatie en tips die het leven van de ondernemer makkelijker en leuker maken. Rabobank kan jou onder meer op weg helpen met een zakelijke rekening en relevante verzekeringen.

sluiten

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

 • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
 • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
 • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?
   

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten en kosteloos in je mailbox.