Webshop

Webshops zijn er - net als ondernemers - in alle soorten en maten. Ga jij een webshop starten? Of je nou zeldzame Star Wars-figuurtjes of Zuid-Limburgse streekproducten wilt gaan verkopen: online kan het allemaal.

Tips voor webwinkels

Ook als internetondernemer krijg je te maken met (overheids)regels en is goed voorbereiden essentieel voor een succesvolle start van je webshop. Zo moet je onder meer denken aan:

  1. Hoe gaan jouw klanten straks betalen? Een overzicht van relevante betaalmethoden voor webwinkeliers
  2. Het (laten) bouwen van een goede website
  3. Indien relevant: personeel inhuren voor jouw webshop

Zeker weten dat je niets vergeet? Lees alle stappen in de checklist: zo maak je van jouw webwinkel een succes.

Zo maak je je bedrijf extreem klantgericht

Zo maak je je bedrijf extreem klantgericht

Niets zo fijn als een tevreden klant of opdrachtgever die jouw bedrijf promoot. De digitale wereld biedt meer kansen dan ooit om jezelf online goed te profileren. Hoe zorg je ervoor dat klanten fan worden van jouw product of dienst?

De voor- en nadelen van dropshipping

De voor- en nadelen van dropshipping

Startende ondernemers die een webshop beginnen, maken steeds meer gebruik van dropshipping. Hoe haal je hier het meeste voordeel uit en waarmee moet je allemaal rekening mee houden bij dropshipping?

Handelsonderneming beginnen: zo zit dat

Handelsonderneming

Met de opkomst van de webshops, groeit ook het aantal ondernemers met een handelsbedrijf. Een handelsonderneming, vooral bekend van de detail- en groothandel, koopt en verkoopt goederen zonder deze te bewerken.

Een webshop beginnen: wat heb je nodig?

Een webshop beginnen: wat heb je nodig?

Een webwinkel openen kan vanaf huis en lijkt zo gebeurd, maar toch moet je wel een paar belangrijke zaken regelen. Van betaalopties tot verzekeringen: wat heeft een webshop nodig? Hier zetten we alle punten voor je op een rij.

8 tips om beter te scoren met jouw website

8 tips om beter te scoren met jouw website

Hoe je echt kunt scoren met jouw website? Wees actief op social media, presenteer jezelf als expert en zorg dat je online goed vindbaar bent. Wat je nog meer kunt doen om de waarde van je site te vergroten, lees je in dit artikel.

Meer online beoordelingen verzamelen doe je zo

Meer online beoordelingen verzamelen doe je zo

Klantbeoordelingen kunnen doorslaggevend zijn in de customer journey van een potentiële klant. Reden genoeg dus om vanaf het begin te investeren in het opbouwen van een goed ‘online visitekaartje’. Lees hier hoe je dit kunt aanpakken.

Benut de voordelen van thuiswerken: 6 tips

Thuiswerken als ZZP'er

Werken vanuit huis heeft zo zijn voordelen, maar je moet het wel kunnen. De balans bewaren tussen werk en privé vergt enige oefening, maar met zelfdiscipline kom je een heel eind. Zo maak je een goede start met thuiswerken.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met handige tips.

Zakelijke rekening: het eerste jaar gratis

Gratis zakelijke rekening openen

Open nu een zakelijke rekening bij de Rabobank en bankier het eerste jaar gratis. Ben je al klant bij ons? Dan kun je online een zakelijke rekening openen.
 
Bekijk jouw voordeel

Gratis voorbeeldplannen

Ondernemingsplan voorbeeld

Op zoek naar een goed voorbeeld om naast je eigen ondernemingsplan te leggen? Op Rabobank.nl kun je diverse voorbeeldplannen gratis downloaden.

Bekijk de voorbeeldplannen

Hoe zijn andere ondernemers gestart?

Startersverhaal Kromkommer

In de rubriek Startersverhalen vertellen succesvolle ondernemers over de start van hun bedrijf. Hoe hebben zij het aangepakt?

Lees hun verhalen

Wat is IkGaStarten?

IkGaStarten is een online initiatief van de Rabobank, de bank voor startend Nederland. Bedoeld voor startende ondernemers én voor mensen die nu nog in loondienst zijn, maar overwegen om ook de sprong te wagen. Iedere dag plaatsen wij hier nuttige informatie en tips die het leven van de ondernemer makkelijker en leuker maken.

sluiten

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

  • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
  • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
  • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?
     

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten en kosteloos in je mailbox.