Ondernemingsplan voorbeelden

Op IkGaStarten vind je natuurlijk de nodige tips en trucs om zelf een goed ondernemersplan te maken. Zo kom je met alle informatie op deze pagina vast een heel eind. Blijf je het echter lastig vinden om een overzichtelijk verhaal op papier te zetten? 

Nu aan de slag? Download de gratis whitepaper 'Een ondernemingsplan in 10 stappen'.

Gratis voorbeelden

Ben jij op zoek naar een goed ondernemingsplan voorbeeld voor jouw sector? Download op Rabobank.nl gratis de volgende voorbeelden (PDF-bestand):

Hoe zien onze voorbeeldplannen eruit? Bekijk hier een preview van het ZZP voorbeeldplan, horeca voorbeeldplan, detailhandel voorbeeldplan en schoonheidssalon voorbeeldplan.

Rabo Startproof

Voorheen kon je met de Rabo Startproof-tool zelf een ondernemersplan maken. Deze module bestaat niet meer, maar je kunt wel gratis gebruikmaken van het ondernemingsplan template en de voorbeeldplannen hierboven. 

De 9 bouwstenen van het Business Model Canvas

marieke

Met het Business Model Canvas breng je al jouw bedrijfsaspecten op een overzichtelijke en visuele manier in kaart. Aan de hand van negen bouwstenen beschrijf je jouw organisatie, het verdienmodel, klanten, relaties en leveranciers.

Wat moet je niet doen in een businessplan?

Wat moet je niet doen in een businessplan?

Veel starters zien op tegen het schrijven van een ondernemingsplan. Deze 'vrees' blijkt vaak ongegrond, want een bedrijfsplan maken is minder moeilijk dan het lijkt. Welke bekende missers moet je in ieder geval proberen te vermijden?

Heb ik echt een ondernemingsplan nodig?

Bedrijf starten zonder ondernemingsplan: is dat handig?

Veel (startende) ondernemers vragen zich af: is een ondernemingsplan echt nodig? Een bedrijfsplan of ondernemingsplan is niet verplicht, maar blijkt in veel gevallen wel onmisbaar. IkGaStarten brengt in kaart wanneer je wat op papier moet zetten.

Checklist: het opstellen van een businessplan

Checklist: businessplan schrijven

Als ondernemer kun je eigenlijk niet om het schrijven van een ondernemingsplan heen. Sommige starters zien hier als een berg tegenop, maar als je dit goed aanpakt, kun je relatief snel een goed plan op papier hebben staan.

Maak je businessplan visueel

Freelancer aan het werk

Maak jij een ondernemingsplan vooral voor jezelf? Weet dan dat je op dit gebied veel kunt doen om ervoor te zorgen dat het plan écht bij jou en je omgeving gaat leven. De sleutel: visualiseer!

De 'waarde' van een idee

Door: Daan Weddepohl - Oprichter Peerby
marieke

Ik spreek vaak beginnende ondernemers die advies willen, maar mij niet willen vertellen wat hun idee is, omdat ze bang zijn dat iemand het van hen steelt.

Een bedrijf starten in 3 stappen

marieke

Ondernemen hoeft niet moeilijk te zijn, maar er is wel een flinke dosis lef en doorzettingsvermogen voor nodig om deze stap te durven zetten. Wat is ervoor nodig om de grote sprong te wagen en voor uzelf te beginnen?

De 6 elementen van een ondernemingsplan

marieke

Een ondernemingsplan is niet zomaar een bonte verzameling van feiten over de startup en uw persoonlijke motivatie. Een goed businessplan bestaat uit zes delen die elk diep ingaan op uw doelen en hoe u denkt deze te gaan bereiken.

Opnieuw meer startende ondernemers

marieke

Het aantal startende ondernemers en ZZP'ers is in 2010, na een kleine hapering in 2009, verder toegenomen. In totaal kwamen er vorig kalenderjaar 125.000 nieuwe ondernemers bij. Ook voor 2011 wordt een toename van het aantal starters verwacht.

Opleiding voor tienerondernemers

marieke

Zelf begon ze op haar zestiende voor zichzelf; nu start Fleur Kriegsman, samen met zakenpartner Suzan Eikelenstam, een business school voor andere piepjonge ondernemers: het Young Entrepreneur Program (YEP!).

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met handige tips.

Hoe ontvang ik geld?

Welke betaalmethoden zijn relevant voor jou?

Van pinnen tot iDeal en contactloos betalen: als ondernemer kun je op meerdere manieren je klanten laten betalen. Welke methode kies jij?

Bekijk de betaalmethoden

Marktcijfers nodig?

Mijn branche promo

Ga jij starten als zorgverlener, restauranthouder, freelancer of (web)winkelier? Weet welke zaken er spelen in je branche om goed van start te kunnen gaan.

Ik wil meer weten over mijn branche

Wat zet je in jouw plan?

Gratis ondernemingsplan voorbeeld voor ZZP'ers

Het ondernemingsplan is een belangrijke houvast bij de start van je bedrijf. Check hier uit hoeveel hoofdstukken jouw plan moet bestaan.

Ga naar ondernemingsplan inhoud

Gratis voorbeeldplannen

Ondernemingsplan voorbeeld

Op zoek naar een goed voorbeeld om naast je eigen ondernemingsplan te leggen? Op Rabobank.nl kun je diverse voorbeeldplannen gratis downloaden.

Bekijk de voorbeeldplannen

Wat is IkGaStarten?

IkGaStarten is een online initiatief van de Rabobank, de bank voor startend Nederland. Bedoeld voor startende ondernemers én voor mensen die nu nog in loondienst zijn, maar overwegen om ook de sprong te wagen. Iedere dag plaatsen wij hier nuttige informatie en tips die het leven van de ondernemer makkelijker en leuker maken. Rabobank kan jou onder meer op weg helpen met een zakelijke rekening en relevante verzekeringen.

sluiten

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

  • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
  • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
  • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?
     

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten en kosteloos in je mailbox.