Ondernemingsplan voorbeeld detailhandel

Ga jij van start in de detailhandel en wil je een eigen winkel beginnen, zoals een kledingwinkel, drogisterij of webwinkel? Dan helpt een ondernemingsplan jou op weg bij het maken van een vlotte start met je bedrijf. 

Met een ondernemersplan breng je het idee voor jouw fysieke winkel of webshop pas echt goed in kaart. Daarnaast geeft een businessplan houvast bij het inschatten van marktkansen en het bepalen van de juiste doelgroep.

Een businessplan met een sluitende begroting is doorgaans onmisbaar als je externe financiering nodig hebt. Heb jij geen startkapitaal nodig? Ook dan kan een bedrijfsplan jouw kansen op een succesvol begin aanzienlijk vergroten.

Gratis voorbeeldplan detailhandel 

Vind je het lastig om jouw idee goed onder woorden te brengen? Vergelijk je eigen plan dan eens met het gratis voorbeeldplan 'My Generation' (klik op het beeld).

Image
Ondernemingsplan voorbeeld detailhandel - voorbeeldcover

 

Je ziet dan niet alleen hoe iemand haar ondernemersplannen voor een fysieke kledingwinkel en webshop heeft verwoord, maar vindt in het document ook relevante tips in de kantlijn om jouw eigen bedrijfsplan te verbeteren.

Inhoudsopgave voorbeeldplan detailhandel

 • Hoofdstuk 1: samenvatting
  Hier laat je zien dat je de doelstellingen helder voor ogen hebt en dat je hoofdzaken van bijzaken kunt scheiden.
   
 • Hoofdstuk 2: de ondernemer
  In dit hoofdstuk ga je in op de man of vrouw achter de kledingwinkel. Wie ben jij als persoon en wat zijn je ambities?
   
 • Hoofdstuk 3: de onderneming
  Dit hoofdstuk gaat uitgebreid in op de bedrijfsplannen én maakt melding van relevante ontwikkelingen in de detailhandel.
   
 • Hoofdstuk 4: de markt
  Dit onderdeel van het plan gaat in op marktontwikkelingen. Heeft jouw product of dienst potentie om de (lokale) markt te veroveren?
   
 • Hoofdstuk 5: marketingplan
  Dit deel gaat over het in de markt zetten van je product of dienst. Met de marketingmix vertaal je jouw plannen naar een praktische aanpak.
   
 • Hoofdstuk 6: financieel plan
  Hier breng je jouw financiële situatie in kaart. Dit hoofdstuk moet volledig zijn en concrete toelichtingen bevatten van de verschillende begrotingen.
   
 • Hoofdstuk 7: algemene en juridische zaken
  Als toekomstig ondernemer moet je ook aantonen dat je hebt nagedacht over algemene juridische zaken die van invloed kunnen zijn op jouw onderneming.

Download voorbeeldplan detailhandel

Nieuwsgierig? Je kunt het voorbeeld ondernemingsplan detailhandel gratis downloaden op de Rabobank-website door op onderstaande button te klikken. Goed om te weten: dit is een PDF-bestand.

Download hier je voorbeeldplan