Ondernemersplan voorbeelden

Het ondernemingsplan is zonder twijfel één van de belangrijkste documenten voor je start. Niet alleen heb je het nodig om financiering te vinden, je maakt met een businessplan ook je plannen concreet.

Ondernemersplan in 10 stappen

Wil je meteen aan de slag met je ondernersplan? We helpen je graag een handje. Download de gratis whitepaper: een ondernemingsplan in 10 stappen. Hiermee zet je je plannen stap voor stap op papier. 

Het kan natuurlijk ook zijn dat je net iets meer behoefte hebt aan een kort overzicht met daarin de belangrijkste elementen van een goed ondernemersplan. Lees dan dit artikel: wat staat er in een ondernemingsplan

Gratis ondernemersplan voorbeelden

Wat zeker kan helpen om je ondernemersplan op het scherm te krijgen, is een goed voorbeeld. De Rabobank heeft voorbeelden van meerdere ondernemersplannen, ieder gericht op een bepaalde sector. Downloaden is gratis. Veel starters zijn je al voorgegaan. 

Maar natuurlijk vind je ook op deze website een aantal voorbeeldplannen. Bekijk hier een preview van het zzp voorbeeldplanhoreca voorbeeldplanschoonheidssalon voorbeeldplan en detailhandel voorbeeldplan. Je kunt ook gebruik maken van het ondernemersplan template en de voorbeeldplannen hierboven. 

Business Model Canvas

Een stappenplan, een concreet voorbeeld en toch vind je het nog steeds lastig om jouw ondernemersplan gestalte te geven. Je hoeft nog niet te wanhopen, meer starters ervaren dit. 

Wellicht is het Business Model Canvas dan iets voor jou. Dit is een visuele weergave van je bedrijf waarin je onder meer je doelgroep, verdienmodel en bedrijfsmiddelen beschrijft.  

IJzersterke start van je onderneming

Wil je meer hulp met het maken van een ijzersterke start? In de Startversterker vind je slimme tips, tests en checklists. Test er bijvoorbeeld wat voor soort ondernemer jij bent.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.817 ondernemers zijn al sterker gestart