Ondernemersplan voorbeelden

Het ondernemersplan is zonder twijfel één van de belangrijkste documenten voor de start van je bedrijf. Je hebt het niet alleen nodig om financiering te vinden, je maakt met een businessplan ook je plannen concreet.

Download gratis ondernemersplan voorbeelden

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je businessplan? De Rabobank heeft meerdere voorbeeld ondernemersplannen, toegespitst op verschillende branches. Aanvragen is gratis. Veel starters zijn je al voorgegaan.

Download voorbeeld ondernemersplan

Geen branche is hetzelfde. Laat je inspireren door de voorbeeld ondernemingsplannen voor jouw sector:

  1. Zzp
  2. (Nieuw!) Bouw
  3. Detailhandel
  4. Horeca
  5. Persoonlijke dienstverlening
  6. (Nieuw!) Zakelijke dienstverlening
  7. (Nieuw!) Zorg

 

Image
Ondernemersplannen voorbeeld per sector

Wil je eerst kijken of deze plannen iets voor jou zijn? Bekijk hier dan eerst een preview van:

Sjabloon (invulmodel in Word)

Veel starters vinden het fijn om te werken met dit gratis sjabloon. Zo wordt het nog makkelijker om een goed businessplan te schrijven. Zorg dat je alle hoofdstukken volledig invult.

Ondernemersplan maken in 10 stappen

Soms heb je behoefte aan net wat meer uitleg. Dan is ons gratis whitepaper misschien wel iets voor jou. Hier lees je hoe je in 10 stappen een bedrijfsplan maakt en ontdek je uit welke onderdelen zo'n plan bestaat.

Download de gratis whitepaper: een ondernemingsplan in 10 stappen. Hiermee zet je je plannen stap voor stap op papier. 

Wil je liever een kort overzicht met de belangrijkste elementen van een goed ondernemersplan? Lees dan dit artikel: wat staat er in een ondernemingsplan.

BMC: Business Model Canvas

Een gemiddeld ondernemingsplan bestaat uit veel tekst. Ben je juist wat visueler ingesteld? Dan hebben we de ideale oplossing voor je. Het Business Model Canvas is een schematische weergave van je bedrijf waarin je onder meer je doelgroep, verdienmodel en bedrijfsmiddelen beschrijft.