ZZP

Van freelance tekstschrijvers tot metselaars en van belastingadviseurs tot verpleegkundigen: in vrijwel elke branche kun je aan de slag als Zelfstandige Zonder Personeel. Maar waar begin je? Hieronder geven we jou informatie en tips over hoe je een succesvolle start maakt als ZZP'er. Zo moet je er rekening mee houden dat je:

  1. een goed ondernemingsplan schrijft
  2. jouw bedrijf op tijd inschrijft bij de Kamer van Koophandel (KvK)
  3. het juiste uurtarief rekent. Tip: download hier de gratis PDF en ontvang onze tips direct in je mailbox
  4. op de hoogte blijft van ontwikkelingen op het gebied van de modelovereenkomsten/wet DBA

Tip: vind je het lastig om jouw ideeën op papier te zetten in een ondernemingsplan? Download dan hier vrijblijvend een gratis voorbeeldplan voor ZZP'ers.

Btw-tarieven en vrijstellingen: zo zit dat

Btw-tarieven en vrijstellingen: welk btw-tarief is op jou van toepassing?

Ondernemers en ZZP’ers moeten meestal btw rekenen over hun goederen of diensten. Heb jij wellicht recht op een btw vrijstelling? En als je wél omzetbelasting moet betalen, welk tarief geldt dan voor jou? Dat lees je hier.

Checklist: ben jij een geboren ondernemer?

Geboren ondernemer thumbnail

Iedereen droomt er weleens bij weg: je vaste baan opzeggen en lekker voor jezelf beginnen. Maar beschik jij over de capaciteiten om het te maken als ondernemer? Hoe kun je jouw kansen vergroten? In deze checklist lees je er alles over.

4 voordelen van een zakelijke rekening

Zakelijke rekening openen: de voordelen van zakelijk bankieren

Waarom zou je als startende ondernemer een zakelijke rekening openen? Dit is inderdaad niet verplicht, maar op deze manier houd je jouw zakelijke en privéinkomsten wel een stuk beter gescheiden.

Checklist: alles over de btw-aangifte

Checklist: alles over de btw-aangifte

De meeste ondernemers krijgen te maken met de btw-aangifte. Vaak doe je maandelijks of per kwartaal aangifte voor de omzetbelasting. Ga jij binnenkort voor het eerst aangifte doen? Lees hier hoe dit in zijn werk gaat.

Zelfstandigenaftrek en startersaftrek: zo zit dat

marieke

Startende ondernemers en zelfstandigen hebben recht op de zelfstandigenaftrek en - tot drie jaar na de start - de startersaftrek. Deze bedragen mag je van de winst aftrekken en betaal je uiteindelijk dus minder belasting. Zo zit dat precies.

Klanten vinden als ZZP'er: zo doe je dat

Klanten vinden als ZZP'er: zo pak je dat aan

Als je start als ZZP'er, is het een vraag die vaak door je hoofd speelt: hoe kom ik aan klanten? Zonder voldoende opdrachtgevers heb je immers ook geen uitzicht op veel inkomsten. Met de tips in deze checklist kom je verder.

Hoe krijg je een hoger uurtarief?

Hoe krijg je een hoger uurtarief?

De meeste ZZP’ers die meer geld willen verdienen kunnen óf meer uren gaan werken óf hun uurtarief verhogen. Hier gaan we in op het belang van jouw toegevoegde waarde en hoe je opdrachtgevers van deze waarde – en daarmee van een hoger tarief - kunt overtuigen.

Dit verandert er voor jou in 2017

Wat verandert er voor ondernemers in 2017?

De overheid voert ieder jaar nieuwe wetswijzigingen door. Ook in 2017. In dit artikel zetten wij de grootste veranderingen voor startende ondernemers op een rij. Waarmee moet je vanaf 1 januari rekening houden?

Jezelf onderscheiden als ZZP'er doe je zo

Hoe kun je jezelf beter onderscheiden als ZZP'er?

De kans dat je als fris gestarte ZZP’er een echt uniek product (of gloednieuwe dienst) in de markt gaat zetten, is niet zo groot. Hoe zorg je ervoor dat jij jezelf straks toch succesvol onderscheidt van ‘de rest’?

Welk tarief mag jij als ZZP'er rekenen?

Tarieven voor ZZP'ers - artikel

Zoveel mensen, zoveel verschillende sectoren en functies waarin je als ZZP'er actief kunt zijn. Maar hoe weet je nou dat je voor jouw werkzaamheden het juiste uurloon rekent? Met de tips in dit artikel kom je verder.

6 fiscale voordelen voor starters

6 fiscale voordelen voor starters

Een succesvol bedrijf opzetten vergt de nodige tijd en energie. Daarnaast maak je in het begin vaak ook nog veel opstartkosten. Gelukkig heeft de Belastingdienst een aantal regelingen in het leven geroepen waarvan je als starter gebruik mag maken.

sluiten

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

  • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
  • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
  • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?
     

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten en kosteloos in je mailbox.