Belastingaangifte

Niet leuk, wel erg belangrijk: als ondernemer kun je aanslagen verwachten voor diverse soorten belastingen. Denk maar aan de omzet- of inkomstenbelasting. Maar de ene ondernemer is de andere niet. Welke belastingaangiftes zijn in jouw situatie van belang en hoe gaat dit precies in zijn werk? Je leest er meer over op deze pagina's. Zo gaan we onder meer dieper in op:


Krijg hier meer informatie over andere belangrijke fiscale zaken, zoals het terugvragen van btw en de regels van de bewaarplicht.

Het urencriterium: hoe werkt dat?

Het urencriterium - hoe werkt dat - thumbnail

Om in aanmerking te komen voor fiscale aftrekposten, moet je minimaal 1225 uur per jaar besteden aan jouw bedrijf. In dit artikel lees je meer over de voorwaarden voor het urencriterium. Voldoe jij aan de criteria?

Btw terugvragen: hoe zit dat?

Btw-aangifte thumbnail

Als ondernemer heb je fiscale rechten en plichten. Zo moet je in veel gevallen btw afdragen, maar mag je vaak ook btw terugvragen over zakelijke uitgaven. Hoe je dat laatste kunt doen, lees je in deze checklist.

Checklist: alles over de btw-aangifte

Checklist - Alles over de btw-aangifte

Het is bijna weer tijd voor de btw-aangifte! Vergeet niet om jouw aangifte over Q4 uiterlijk op 31 januari aanstaande te versturen. Hier lees je alles over omzetbelasting en hoe je aangifte doet.

Besluit investeringsaftrek wordt aangepast

Besluit investeringsaftrek wordt aangepast

Twijfel jij of je als ondernemer in aanmerking kunt komen voor de investeringsaftrek? Dan is het goed om te weten dat het het onlangs genomen besluit investeringsaftrek op een aantal punten zal worden aangepast.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met handige tips.

banner bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Wat is IkGaStarten?

IkGaStarten is een online initiatief van de Rabobank, de bank voor startend Nederland. Bedoeld voor startende ondernemers én voor mensen die nu nog in loondienst zijn, maar overwegen om ook de sprong te wagen. Iedere dag plaatsen wij hier nuttige informatie en tips die het leven van de ondernemer makkelijker en leuker maken.

Ondernemingsplan maken?
X
Ondernemingsplan; de basis in 10 stappen
In deze whitepaper (PDF) lees je hoe je in 10 stappen een bedrijfsplan maakt. Zo ga je goed voorbereid van start met je bedrijf. 
sluiten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere woensdag handige informatie én de beste tips voor (startende) ondernemers in jouw inbox. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.

Nu aanmelden

 

P.S.: tijdelijk ontvangt elke aanmelder de PDF 'Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen'