Bedrijfsmiddelen

Afhankelijk van de sector waarin je gaat starten, moet je als startende ondernemer vaak rekening houden met het investeren in een of meer bedrijfsmiddelen, zoals een bestelbusje of nieuwe computer. Het goede nieuws is dat je dit soort investeringen kunt aftrekken van de belasting. Hieronder lees je bijvoorbeeld meer over:


En in dit artikel lees je alles over het leasen van bedrijfsmiddelen.

Wat je moet weten over leasen

Wat je moet weten over leasen

Beschik je (nog) over te weinig vermogen om zelf te investeren in de aanschaf van bedrijfsmiddelen? Dan is leasen mogelijk een optie, óók als het gaat om een computer of machine. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je in deze checklist.

Financial lease: 5 x vraag en antwoord

Financial lease voor ondernemers: zo werkt het

Startende ondernemers die (nog) niet genoeg eigen vermogen hebben om te investeren, kunnen ook ervoor kiezen om bedrijfsmiddelen te leasen. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden van financial lease.

Investeringsaftrek in 2017: zo zit dat

De investeringsaftrek in 2017: zo zit dat

Bedrijfsmiddelen aanschaffen voor jouw bedrijf kan extra belastingvoordeel opleveren. Als deze investering voldoet aan de voorwaarden, kun je voor dat boekjaar via de investeringsaftrek een bepaald bedrag van de winst aftrekken.

5 begrotingen van het financieel plan

marieke

Omdat geen starter of investeerder over een glazen bol beschikt, moet je de slagingskans van jouw onderneming onderzoeken. Een financieel plan geeft inzicht in de winstmogelijkheden en risico's.

Maak een eigen website in 7 stappen

Maak een eigen website in 7 stappen

Bij een succesvolle start van jouw bedrijf mag een goede zakelijke website niet ontbreken. Idealiter huur je hiervoor een professioneel bureau in, maar wie zelf aan de slag wil, kan ook prima zelfstandig een bedrijfssite maken.

Zo bescherm je jouw spullen tijdens de vakantie

Door: Sjak van Nieuwkuijk - Risico- en preventiedeskundige bij Interpolis
Goed voorbereid op vakantie gaan

Eindelijk, vakantie! Dat heb je wel verdiend als ondernemer. Maar als jij lekker op vakantie bent, wie let er dan op de spullen die achterblijven in jouw bedrijf of in je bestelbus?

Microkrediet aanvragen: zo doe je dat

Microkrediet van Qredits

Voor startende ondernemers die moeite ondervinden bij het financieren van hun nieuwe bedrijf of project, kan microkrediet van Qredits uitkomst bieden. Maar hoe werkt dit en wat zijn de voorwaarden? Dat lees je in dit artikel.

Adverteren op Google doe je zo

Door: Cas de Vree - Online marketingexpert
Zo blijf je als zelfstandige eigen baas

Je bent ze vast wel eens tegengekomen: die flyers van Google, waarmee je het programma Google Adwords kunt uitproberen. Maar wat is dit precies en waar moet je als bedrijf op letten als je hiermee aan de slag gaat?

'Google Offers komt naar de Benelux'

marieke

Google Offers, de handige functionaliteit van de zoekmachinegigant waar winkeliers online koopjes en andere interessante aanbiedingen kunnen promoten, zal in alle waarschijnlijkheid op korte termijn ook beschikbaar zijn in de Benelux (Nederland en

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met handige tips.

Gratis PDF's voor starters

Gratis whitepapers voor startende ondernemers

Alle informatie die je nodig hebt in één PDF: met deze whitepapers ga je goed voorbereid van start met je bedrijf:

 • Ondernemingsplan in 10 stappen
 • Bedenk de perfecte bedrijfsnaam
 • Bereken je uurtarief
 • Een administratie opzetten doe je zo
   

Download gratis PDF

Gratis voorbeeldplannen

Ondernemingsplan voorbeeld

Op zoek naar een goed voorbeeld om naast je eigen ondernemingsplan te leggen? Op Rabobank.nl kun je diverse voorbeeldplannen gratis downloaden.

Bekijk de voorbeeldplannen

Hoe zijn andere ondernemers gestart?

Startersverhaal Kromkommer

In de rubriek Startersverhalen vertellen succesvolle ondernemers over de start van hun bedrijf. Hoe hebben zij het aangepakt?

Lees hun verhalen

Wat is IkGaStarten?

IkGaStarten is een online initiatief van de Rabobank, de bank voor startend Nederland. Bedoeld voor startende ondernemers én voor mensen die nu nog in loondienst zijn, maar overwegen om ook de sprong te wagen. Iedere dag plaatsen wij hier nuttige informatie en tips die het leven van de ondernemer makkelijker en leuker maken. Rabobank kan jou onder meer op weg helpen met een zakelijke rekening en relevante verzekeringen.

sluiten

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

 • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
 • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
 • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?
   

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten en kosteloos in je mailbox.