Verzekeringen

Omdat je als ZZP'er zelf verantwoordelijk bent voor het afsluiten van verzekeringen, is het belangrijk om eerst uit te zoeken welke premies het meest relevant zijn. Een reëel risico is bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid. Mocht je in de toekomst onverhoopt niet meer kunnen werken, zorgt een AOV voor een vervangend inkomen. Naast arbeidsongeschiktheid kun je dan ook denken aan:


Benieuwd naar de risico's die ZZP'ers het vaakst al meteen willen afdekken? Je leest er meer over in het artikel 5 musthave verzekeringen voor ZZP'ers.

5 musthave verzekeringen voor ZZP'ers

5 musthave verzekeringen voor ZZP'ers

Een ZZP'er is zelf verantwoordelijk voor zijn verzekeringen. Wat zijn de risico's waarmee je als kleine zelfstandige rekening moet houden? En welke verzekeringen sluiten andere ZZP'ers het vaakst af?

Arbeidsongeschiktheid: dit zijn de regels

Arbeidsongeschikt: wat moet je regelen als ondernemer of zzp'er?

Arbeidsongeschiktheid: je denkt er liever niet aan. Toch is het verstandig om wel enige voorzorgsmaatregelen te treffen. Bij een ongeval een langdurige ziekte kun je als ondernemer namelijk niet bij de overheid terecht.

4 varianten van de VAR-verklaring

marieke

De ene ondernemer is de andere niet. Bij de aanvraag van een VAR-verklaring bepaalt de Belastingdienst welke VAR op uw situatie van toepassing is. Sinds 1 september is het weer mogelijk een VAR voor het nieuwe kalenderjaar aan te vragen.

Werkloze ZZP’ers behouden pensioen

Pensioen veilig voor werkloze ZZP’ers

ZZP’ers hoeven hun pensioen niet meer 'op te eten' voordat ze een beroep kunnen doen op de bijstand. De Tweede Kamer heeft hiervoor een wetsvoorstel van staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aangenomen.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met handige tips.

Ondernemerstalent

6 kenmerkende eigenschappen van ondernemers

Beschik jij over de competenties om het maken als zelfstandig ondernemer? 

Hoe succesvol word jij?

Wat is IkGaStarten?

IkGaStarten is een online initiatief van de Rabobank, de bank voor startend Nederland. Bedoeld voor startende ondernemers én voor mensen die nu nog in loondienst zijn, maar overwegen om ook de sprong te wagen. Iedere dag plaatsen wij hier nuttige informatie en tips die het leven van de ondernemer makkelijker en leuker maken. Rabobank kan jou onder meer op weg helpen met een zakelijke rekening en relevante verzekeringen.

sluiten

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

  • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
  • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
  • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?
     

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten en kosteloos in je mailbox.