Startersverhalen

Iedere dag starten zo'n 500 mensen een eigen onderneming. Achter de oprichting van de vele succesvolle bedrijven die Nederland rijk is, gaan vaak de mooiste verhalen schuil. Bijzondere ervaringen en ondernemerslessen die het waard zijn om te delen met de starters van nu. In de rubriek Startersverhalen vertellen ervaren ondernemers over de start van hun bedrijf.

Beach beds
Beach beds

De start van | Beach Beds

Ondernemer Sam Botterman (23) verhuurt met zijn bedrijf Beach Beds strandbedden online. Dat gaat hem voor de wind, al na twee jaar heeft hij zes vestigingen, een eigen paviljoen en tachtig man personeel. Hoe is hij zijn bedrijf gestart?

De Clique - Rabobank
De Clique - Rabobank

De start van | De Clique

Van sinaasappelschillen tot koffieprut. De Clique haalt afval op bij restaurants, winkelcentra en ziekenhuizen zodat er nieuwe producten van kunnen worden gemaakt.

De start van Desk Dertig
De start van Desk Dertig

De start van | Desk Dertig

Renée van der Hoff reist de hele wereld over met haar PR & Content bureau Desk Dertig. Ze werkt volledig locatie onafhankelijk als digital nomad. “Ik heb geen enkele van mijn klanten fysiek ontmoet”.

Coach Circle
Coach Circle

De start van | Coach Circle

Ondernemen met je beste vriend of vriendin. Risicovol? Niet als je samen de juiste afspraken maakt, weten Marieke van Herp en Helmie van der Kruijs. Ze zijn de drijvende krachten achter het nieuwe online platform Coach Circle.

Goodfuture - duurzame bedrijfskleding
Goodfuture - duurzame bedrijfskleding

De start van | Goodfuture

Een eigen onderneming in duurzame bedrijfskleding, dat was zijn droom. Remco Dupuis was daarvoor al naar de bank en zijn accountant geweest. Toch verliep zijn start anders dan verwacht.

Michael Luesink van BOON
Michael Luesink van BOON

Hoe maak je bonen sexy?

Michael Luesink wil met zijn bedrijf BOON de wereld aan de bonen krijgen, te beginnen met Nederland. Omdat het lekker en gezond is én als plantaardig alternatief voor de overmatige vleesconsumptie.

Sportstudio De Boer
Sportstudio De Boer

De start van | Sportstudio De Boer

Freek de Boer groeide met zijn bedrijf Sportstudio De Boer in vier jaar tijd naar bijna 900 leden. Zijn sportschool in Obdam onderscheidt zich door middel van kwaliteit, variëteit, begeleiding en deskundigheid. "Aandacht voor de klant is het belangrijkst, daarmee maak je het verschil."

IN BLOOM
IN BLOOM

IN BLOOM stelt de klant centraal in bloemenbranche

Jeffry Boon en Dennis Smit werkten ruim twintig jaar als salesmanager in de bloemenhandel, maar wilden hun eigen visie uitstippelen. Anderhalf jaar geleden zegden ze hun vaste baan op. Met IN BLOOM hebben ze nu al een team van zeven medewerkers. “Je moet elkaars kracht zien en die benutten.” 

Jasper Gabriëlse - Seepje
Jasper Gabriëlse - Seepje

Sociale onderneming: Seepje

De wereld schoner en mooier maken is de missie van Jasper Gabriëlse en Melvin Loggies. Met hun sociale onderneming Seepje kregen ze hun duurzame voet tussen de deur van de wasmiddelenmarkt.

Ben jij ook starter?

Een goede voorbereiding is vaak het halve werk. Op IkGaStarten vind je naast inspirerende ondernemersverhalen ook veel nuttige informatie en tips die jou verder kunnen helpen bij het starten van een eigen bedrijf. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >