Startersverhalen

Iedere dag starten zo'n 500 mensen een eigen onderneming. Achter de oprichting van de vele succesvolle bedrijven die Nederland rijk is, gaan vaak de mooiste verhalen schuil. Bijzondere ervaringen en ondernemerslessen die het waard zijn om te delen met de starters van nu. In de rubriek Startersverhalen vertellen ervaren ondernemers over de start van hun bedrijf.

Sportstudio De Boer
Sportstudio De Boer

De start van | Sportstudio De Boer

Freek de Boer groeide met zijn bedrijf Sportstudio De Boer in vier jaar tijd naar bijna 900 leden. Zijn sportschool in Obdam onderscheidt zich door middel van kwaliteit, variëteit, begeleiding en deskundigheid. "Aandacht voor de klant is het belangrijkst, daarmee maak je het verschil."

IN BLOOM
IN BLOOM

IN BLOOM stelt de klant centraal in bloemenbranche

Jeffry Boon en Dennis Smit werkten ruim twintig jaar als salesmanager in de bloemenhandel, maar wilden hun eigen visie uitstippelen. Anderhalf jaar geleden zegden ze hun vaste baan op. Met IN BLOOM hebben ze nu al een team van zeven medewerkers. “Je moet elkaars kracht zien en die benutten.” 

Jasper Gabriëlse - Seepje
Jasper Gabriëlse - Seepje

Sociale onderneming: Seepje

De wereld schoner en mooier maken is de missie van Jasper Gabriëlse en Melvin Loggies. Met hun sociale onderneming Seepje kregen ze hun duurzame voet tussen de deur van de wasmiddelenmarkt.

Stefan Westerweel
Stefan Westerweel

De start van | Stefan Westerweel

Stefan Westerweel had in de loop der jaren al zoveel machines en gereedschap voor eigen gebruik aangeschaft, dat de stap van loondienst naar zzp’er steeds kleiner werd. Inmiddels is de Zeeuwse klusser een jaar zelfstandig ondernemer en moet hij al regelmatig nee verkopen.

Gadero
Henk Jan Bijmolt

Succes dankzij extreme keuzes

Een e-commercebedrijf dat hout verkoopt; de eigenzinnige Groninger Henk Jan Bijmolt is met zijn webshop Gadero de vreemde eend in de bijt in de conservatieve houtmarkt.

Rebottled
Rebottled

De start van | Rebottled

Jermain van der Graaf verwerkt met zijn bedrijf Rebottled oude wijnflessen tot hippe drinkglazen. Met zijn sociale onderneming wil hij de glazen tot het icoonproduct van de circulaire economie maken.

De start van Sprinklr
De start van Sprinklr

Pionieren in de plantenwereld

Suzanne van Straaten droomde van een groenere stad. Nu schudt ze met Sprinklr de plantenbranche op en verkoopt ze ‘de groenste planten’, afkomstig van duurzame en biologische kwekers.

Ben jij ook starter?

Een goede voorbereiding is vaak het halve werk. Op IkGaStarten vind je naast inspirerende ondernemersverhalen ook veel nuttige informatie en tips die jou verder kunnen helpen bij het starten van een eigen bedrijf. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.747 ondernemers zijn al sterker gestart