Subsidies

Een bedrijf starten kost naast de nodige tijd en energie ook geld. Zeker in de startfase van een onderneming bestaat de kans dat je nog geen of slechts weinig winst maakt. Gelukkig heeft de overheid enkele subsidies en startersregelingen in het leven geroepen die het leven van de startende ondernemer makkelijker maken. Hieronder lees je alles over actuele subsidies voor starters. Kijk bijvoorbeeld eens of jij straks wellicht in aanmerking komt voor:


Klik hier voor een complete lijst van huidige subsidies en regelingen voor startende ondernemers.

6 Europese subsidies en regelingen voor ondernemers

Europese subsidies en regelingen voor startende ondernemers

In bepaalde sectoren kan het lonend zijn om met je bedrijf of kennisinstelling verder te kijken dan de Nederlandse grens. Als je in internationaal verband werkt aan onderzoek of technologische innovaties, kun je in aanmerking komen voor financiële ondersteuning van de (Europese) overheid.

Dit moet je weten over eHerkenning

Dit moet je weten over eHerkenning

Werk jij al met eHerkenning? Dit is een online methode voor ondernemers om veilig te kunnen inloggen op overheidswebsites, bijvoorbeeld voor het aanvragen van een vergunning of subsidie.

Meer groeiruimte voor buitenlandse startups

Meer groeiruimte voor buitenlandse startups

Staatssecretaris Dijkhoff gaat de zelfstandigenregeling toegankelijker maken voor startups. Hiermee wil hij de groeikansen voor potentieel succesvolle startende ondernemers uit het buitenland aanzienlijk vergroten.

Prinsjesdag 2015: alle punten voor ondernemers op een rij

Prinsjesdag 2015

Op Prinsjesdag is traditiegetrouw de begroting voor volgend jaar bekendgemaakt. Welke aangekondigde wijzigingen en maatregelen uit de miljoenennota 2016 zijn voor jou relevant? Hier lichten we de belangrijkste ontwikkelingen toe: de kabinetsplannen voor (startende) ondernemers.

Qredits

marieke

Omdat niet iedereen in aanmerking komt voor een bancaire financiering heeft de overheid, met steun van onder andere de Rabobank, Qredits opgericht.

Het goede en slechte nieuws van Prinsjesdag

Door: Antonie Kerstholt - Econoom en jurist
Weegschaal juridisch prinsjesdag

De miljoenennota van Prinsjesdag bracht zoals gewoonlijk goed en wat minder goed nieuws voor ondernemers. Welke zaken vallen onze juridisch expert het meest op? Je leest het hier.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met handige tips.

Aan de slag met je plan?

voorbeeld ondernemingsplan

Op zoek naar voorbeelden voor jouw businessplan? Download hier gratis een voorbeelddocument, zodat je tijdens het schrijven van je ondernemersplan een goed voorbeeld bij de hand hebt.

Maak nu jouw ondernemingsplan

Investeringsregelingen

Investeringen in je product, dienst of bedrijf in het algemeen kun je soms terugverdienen. Hoe? Dat lees je hier.

Meer over investeren

Wat is IkGaStarten?

IkGaStarten is een online initiatief van de Rabobank, de bank voor startend Nederland. Bedoeld voor startende ondernemers én voor mensen die nu nog in loondienst zijn, maar overwegen om ook de sprong te wagen. Iedere dag plaatsen wij hier nuttige informatie en tips die het leven van de ondernemer makkelijker en leuker maken. Rabobank kan jou onder meer op weg helpen met een zakelijke rekening en relevante verzekeringen.

sluiten

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

  • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
  • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
  • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?
     

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten en kosteloos in je mailbox.