marieke

Borgstellingskrediet

Als (startend) ondernemer in het MKB kunt u via het Besluit Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) een borgstelling krijgen voor een gedeelte van een krediet. Deze regeling maakt het mogelijk om bij de bank geld te lenen, ook wanneer uw onderpand in de ogen van de bank onvoldoende is. 

De overheid staat borg voor 75 procent bij een lening van maximaal 250.000 euro. Als uw financieringsbehoefte groter is, kan er ook een borgstelling voor MKB-ondernemers worden aangevraagd (tot een maximumbedrag van een miljoen euro). De looptijd van de borgstelling is maximaal zes jaar vanaf de datum van de eerste aflossing. Als de lening bedoeld is om te investeren in een gebouw of schip, geldt een periode van maximaal twaalf jaar.

Adviesgesprek over uw mogelijkheden

Er zijn diverse voorwaarden aan de borgstellingsregeling verbonden. Uiteraard moeten er goede rentabiliteit- en continuïteitsperspectieven zijn en zijn er ook enkele sectoren van de regeling uitgesloten. In een adviesgesprek kan uw accountmanager aangeven wat de mogelijkheden zijn en welke kosten de overheid hanteert voor het verstrekken van de borgstelling.

Na goedkeuring spoedig krediet

De Rabobank mag zelfstandig beslissen over de inpassing van deze borgstelling. Daardoor kunt u snel een antwoord verwachten op uw financieringsaanvraag in combinatie met borgstelling. Daarna kunnen wij u de financiering spoedig verstrekken. Wij nemen u hierbij alle administratieve rompslomp van de aanvraag bij Agentschap NL uit handen. Klik hier voor meer informatie.

Gepubliceerd op:
25-11-2010

Wat vind je van dit artikel?

x7
x4

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Wat doe jij met de kostbare eerste twintig seconden van je pitch? Kies je voor een cliffhanger in zin 2? Of begin je met een persoonlijke, heel herkenbare irritatie (waar jij natuurlijk dé oplossing voor hebt)? Wij dagen je uit om vier openingen te testen, zodat je straks investeerders en zakenrelaties direct wakker schudt.

elevator pitch home
elevator pitch home

Financieren en investeren

De meeste startende ondernemers kunnen de start van hun bedrijf niet (helemaal) zelf financieren. Dat hoeft ook niet, want als jij een goed idee hebt, ontmoet je vast een of meerdere partijen die in jouw startup willen investeren. Niet voor niets neemt het vergaren van startkapitaal vaak een belangrijk plek in bij de startfase van een onderneming. Maar waar vind je de juiste investeerders en hoe overtuig je hen van jouw plannen? Dat lees je onder andere in de volgende artikelen:


Klik hier om de meest gangbare financieringsmogelijkheden voor starters te zien.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

  • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
  • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
  • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten kosteloos in je mailbox.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.455 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.