Zakelijke rekening

Het openen van een zakelijke rekening biedt ondernemers de nodige voordelen. Aan deze vorm van bankieren zijn op den duur wel enige kosten verbonden, maar voor starters vallen deze doorgaans mee. 

Als jij bij de start van je bedrijf begint met zakelijk bankieren, heb je jouw zakelijke inkomsten en uitgaven vanaf het allereerste begin goed op orde. Het (laten) bijwerken van de administratie wordt zo een stuk minder tijdrovend. Zo betaalt deze investering zich in veel gevallen op den duur vanzelf terug.

Voordelen

  1. houd zakelijke en privé geldstromen gescheiden
  2. een eigen zakelijke bankpas
  3. internetbankieren (o.a. inzicht in toekomstige afschrijvingen)
  4. professionele uitstraling naar je klanten
  5. (in veel gevallen) koppeling met boekhoudpakket

Zakelijke rekening openen

Wist je dat jij als starter bij de Rabobank het eerste jaar gratis bankiert? Ook kun je een jaar lang kosteloos gebruikmaken van bijna alle betaal- en ontvangproducten. Lees hier hoe je zelf jouw Startersvoordeel kunt samenstellen. 

Lees meer in deze artikelen:

"Ik kies voor een betrokken bank"

Ondernemers over hun zakelijke rekening

Twee jonge, ambitieuze ondernemers vertellen over hun keuze voor de Rabobank. Rick Bekkers (retail) en Lizanne van Bladel (horeca) over de start van hun bedrijf, zakelijk betalingsverkeer en de toegevoegde waarde van een zakelijke rekening.

Mobiel bankieren: hoe werkt dat?

Mobiel bankieren

Je saldo checken, snel geld overmaken of het aanvragen van een leaseproduct. Mobiel bankieren wordt steeds populairder, ook onder zakelijke gebruikers. In dit artikel leggen we uit wat de online mogelijkheden zijn voor ondernemers.

Zakelijke rekening openen in 3 stappen

Zakelijke rekening openen

Het openen van een zakelijke rekening kan startende ondernemers de nodige voordelen bieden. Hier leggen we uit hoe je online snel een rekening kunt openen en waarom het relevant is om zakelijk te bankieren.

Alle betaalmethoden voor ondernemers

Checklist betaalmethoden voor ondernemers

Van het reguliere pinnen tot het nog niet zo lang geleden geïntroduceerde betalen met je smartphone: als ondernemer kun je van uiteenlopende betaalmethoden gebruikmaken. In deze checklist zetten we de bekendste betaalwijzen op een rij.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met handige tips.

Aan de slag met je plan?

voorbeeld ondernemingsplan

Op zoek naar voorbeelden voor jouw businessplan? Download hier gratis een voorbeelddocument, zodat je tijdens het schrijven van je ondernemersplan een goed voorbeeld bij de hand hebt.

Maak nu jouw ondernemingsplan

Investeringsregelingen

Investeringen in je product, dienst of bedrijf in het algemeen kun je soms terugverdienen. Hoe? Dat lees je hier.

Meer over investeren

Wat is IkGaStarten?

IkGaStarten is een online initiatief van de Rabobank, de bank voor startend Nederland. Bedoeld voor startende ondernemers én voor mensen die nu nog in loondienst zijn, maar overwegen om ook de sprong te wagen. Iedere dag plaatsen wij hier nuttige informatie en tips die het leven van de ondernemer makkelijker en leuker maken. Rabobank kan jou onder meer op weg helpen met een zakelijke rekening en relevante verzekeringen.

sluiten

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

  • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
  • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
  • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?
     

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten en kosteloos in je mailbox.