CAR-verzekering

Bijgewerkt op 08 september 2021
3 min  leestijd
2.678
Auteur: Marieke Leijnen
CAR-verzekering voor ondernemers in de bouw

Bij een bouwproject zijn vaak veel partijen betrokken. Wat te denken van een hoofdaannemer, constructeur, loodgieter, installateur en stukadoor? Als er dan iets misgaat, zoals diefstal van bouwmaterialen of een ingestort bouwwerk, kan dat grote gevolgen hebben voor de betrokken partijen. Een CAR-verzekering is hierbij onmisbaar.

De CAR-verzekering is een aanvulling op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, speciaal voor ondernemers in de bouw. Benieuwd wat hier allemaal bij komt kijken? Klik op een van de links hieronder om direct naar dat onderdeel te gaan.

Wat is een Construction All Risk (CAR) verzekering?

Met de Construction All Risk-verzekering (CAR) kun je veel risico's in de bouw afdekken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Schade aan de eigendommen van je opdrachtgever
 • Schade die onderaannemers toebrengen aan derden
 • Diefstal of schade aan hulpmaterialen (zoals bijvoorbeeld steigers en gereedschap)

Ook verzeker je met deze verzekering schade aan jouw gebouw die kan ontstaan tijdens de bouw of een verbouwing. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan uitvoeringsfouten, materiaalgebreken en scheurvorming.

Waarom verzekeren met een CAR verzekering?

Bij aansprakelijkheid in de bouwsector zijn vaak hoge schadebedragen gemoeid. Dit kan in veel gevallen niet of nauwelijks zelf worden gedragen in de vorm van een eigen reserve.

Bovendien neemt door een toenemend aantal partijen die betrokken kunnen zijn bij de bouw de kans op fouten aanzienlijk toe. Ook schade door storm en overvloedige regenval komt vaker voor.

Verzekeringen, kapotte deur

Zekerheid voor je bedrijf

Is jouw bedrijf goed afgedekt? Het pand, voorraad en transport? Breng je risico's in kaart en sluit de bedrijfsverzekeringen van Interpolis af. 

Bereken je premie

CAR verzekering zzp: handig of niet?

De Construction All Risk verzekering is er niet alleen voor grote bouwbedrijven en aannemers. Ook als zzp'er kun je met deze variant je risico's in de bouw afdekken.

Goed om te weten: bij Rabobank krijg je als startende zzp'er (minder dan 12 maanden ondernemer) je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (inclusief CAR) het eerste half jaar gratis.

6 trends op het gebied van verzekeringen in de bouw

 1. Toenemende complexiteit van bouwconstructies
 2. Stijgend aantal verschillende partijen die aanwezig zijn op de bouwplaats (onderaannemers, zzp'ers etc.)
 3. Het aantal inbraken en diefstal neemt ook op bouwplaatsen verder toe
 4. Veranderende weersinvloeden (storm, regen), zodat jouw bouwproject sneller schade kunnen oplopen
 5. Ondernemers worden vaker aansprakelijk gesteld (en voor hogere bedragen)
 6. Rechters zijn steeds meer geneigd om claims toe te wijzen

Meer informatie over de CAR-verzekering?

Aannemers en klusbedrijven doen er verstandig aan om eens te kijken naar een goede Construction All Risk verzekering. Met de CAR-verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® ben je verzekerd voor schade die ontstaat tijdens de bouw of verbouwing.

Calculator verzekeringen berekenen

Bedrijfsaansprakelijkheid

Verzeker schade die jij, je medewerkers of je producten veroorzaken.

Bereken je premie

Veelgestelde vragen over de CAR verzekering

 • Is de CAR verzekering verplicht voor ondernemers in de bouw? In principe is de CAR-verzekering niet verplicht. Wel kan deze aanvulling op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering worden geëist door je opdrachtgever.
 • Is een CAR-verzekering voor zzp belangrijk? De CAR verzekering is er ook voor zzp'ers. Dat is nodig, want ook als kleine zelfstandige in de bouw kun je aansprakelijk gesteld worden. De Construction All Risk verzekering helpt je in zulke situaties. Tip: lees hier meer over het starten van een bedrijf in de bouw.
 • Hoe werkt de CAR verzekering precies? De Construction All Risk verzekering (CAR) is een uitbreiding van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, speciaal voor de bouw. Met deze verzekering ben je verzekerd voor schade die ontstaat tijdens de bouwperiode. Lees hier alles over deze verzekering.

Meer over verzekeren

Meer over verzekeren
Voorblad WP aansprakelijkheid

Hé starter, ben jij goed voorbereid?

Een schadeclaim kan duur uitpakken. In onze whitepaper over aansprakelijkheid lees je welke risico's je loopt en hoe je deze risico's beperkt. 

Sluiten