CAR-verzekering

Bijgewerkt op 20 mei 2024
3 min  leestijd
2.925
Auteur: Redactie
Car verzekering

Ben jij ondernemer in de bouw? Het is belangrijk om na te denken over de mogelijke risico’s De CAR-verzekering is een aanvulling op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, speciaal voor ondernemers in de bouw.

Bij een bouwproject zijn vaak veel partijen betrokken. Wat te denken van een hoofdaannemer, constructeur, loodgieter, installateur en stukadoor? Als er dan iets misgaat, zoals diefstal van bouwmaterialen of een ingestort bouwwerk, kan dat grote gevolgen hebben voor de betrokken partijen.

Een CAR-verzekering is hierbij onmisbaar. Benieuwd wat hier allemaal bij komt kijken? Klik op een van de links hieronder om direct naar dat onderdeel te gaan.

Wat is een Construction All Risk (CAR) verzekering?

Een Construction Allrisk-verzekering is dus een verzekering speciaal voor ondernemers in de bouw. Hiermee kun je je verzekeren tegen schade die tijdens een bouwproces kan ontstaan.

Met de Construction All Risk-verzekering (CAR) kun je veel verschillende risico's in de bouw afdekken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Schade aan de eigendommen van je opdrachtgever
 • Schade die onderaannemers toebrengen aan derden
 • Diefstal of schade aan hulpmaterialen (zoals bijvoorbeeld steigers en gereedschap)

Ook verzeker je met deze verzekering schade aan jouw gebouw die kan ontstaan tijdens de bouw of een verbouwing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uitvoeringsfouten, materiaalgebreken en scheurvorming.

Waarom verzekeren met een CAR-verzekering?

Het voorkomen van schade heb je niet altijd in eigen hand. Hoe meer partijen er betrokken zijn bij een project, des te groter de kans op fouten. Ook schade door storm en overvloedige regenval komt vaker voor.

Als je aansprakelijk gesteld wordt, of schade krijgt door extreem weer, helpt de CAR-verzekering je door geld uit te keren en je te adviseren over hoe je verder kunt.

Verzekeringen, kapotte deur

Zekerheid voor je bedrijf

Is jouw bedrijf goed afgedekt? Het pand, voorraad en transport? Breng je risico's in kaart en sluit de bedrijfsverzekeringen van Interpolis af. 

Bereken je premie

Financiële zekerheid

Wanneer je in de bouwsector aansprakelijk wordt gesteld, kan dit aardig in de papieren lopen. Het gaat vaak om hoge schadebedragen.

Voor de meeste ondernemers is het dan ook niet mogelijk om voldoende reserves aan te leggen voor het geval dat ze aansprakelijk gesteld worden.

Een CAR-verzekering biedt je financiële zekerheid door uit te keren wanneer je aansprakelijk gesteld wordt.

6 trends op het gebied van verzekeringen in de bouw

De bouwsector is de laatste jaren flink in beweging. Dit zijn zes trends op het gebied van verzekeringen in de bouw:

 1. Toenemende complexiteit van bouwconstructies
  Hoe complexer de constructie, des te meer risico je loopt op fouten.
 2. Meer betrokkenen
  Er zijn steeds meer verschillende partijen aanwezig op de bouwplaats, denk bijvoorbeeld aan onderaannemers en zzp'ers. Dat levert een hoger risico op.
 3. Criminaliteit
  Het aantal inbraken en diefstal neemt ook op bouwplaatsen verder toe.
 4. Extremer weer
  Klimaatverandering zorgt voor extremer weer, denk bijvoorbeeld aan storm en wateroverlast. Hierdoor kan je bouwproject schade oplopen.
 5. Vaker aansprakelijk
  Ondernemers worden vaker aansprakelijk gesteld (en voor hogere bedragen)
 6. Rechters neigen naar toewijzing
  Rechters zijn steeds meer geneigd om claims toe te wijzen.

CAR-verzekering zzp: handig of niet?

De Construction All Risk verzekering is er niet alleen voor grote bouwbedrijven en aannemers. Ook als zzp'er kun je met deze variant je risico's in de bouw afdekken. Jij loopt immers dezelfde soort risico’s als grotere ondernemers. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Goed om te weten: bij Rabobank krijg je als startende zzp'er (minder dan 12 maanden ondernemer) je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (inclusief CAR) het eerste half jaar gratis.

Meer informatie over de CAR-verzekering?

Aannemers en klusbedrijven doen er verstandig aan om eens te kijken naar een goede Construction All Risk verzekering. Met de CAR-verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® ben je verzekerd voor schade die ontstaat tijdens de bouw of verbouwing.

Verzekeringen, kapotte deur

Zekerheid voor je bedrijf

Is jouw bedrijf goed afgedekt? Het pand, voorraad en transport? Breng je risico's in kaart en sluit de bedrijfsverzekeringen van Interpolis af. 

Bereken je premie

Meer over verzekeren

Meer over verzekeren
Voorblad WP aansprakelijkheid

Hé starter, ben jij goed voorbereid?

Een schadeclaim kan duur uitpakken. In onze whitepaper over aansprakelijkheid lees je welke risico's je loopt en hoe je deze risico's beperkt. 

Sluiten