CAR-verzekering voor ondernemers in de bouw

CAR-verzekering

Er kan het nodige misgaan in de bouwbranche. Bij een klein bouwproject zijn vaak al veel partijen betrokken. Wat te denken van een hoofdaannemer, constructeur, loodgieter, installateur en stukadoor? Als er dan iets misgaat, zoals diefstal van bouwmaterialen of een ingestort bouwwerk, kan dat grote gevolgen hebben voor de betrokken partijen.

Soms is het niet meteen duidelijk wie precies verantwoordelijk is geweest voor de schade of hiervoor aansprakelijk kan worden gesteld. Bovendien dekt een normale bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geen schade aan zaken die de klant ter bewerking, reparatie of behandeling onder zicht heeft. En dat terwijl je als aannemer of klusjesman het werk juist wél onder opzicht heeft.

Construction All Risk (CAR) verzekering

Maar de schadelijder mag hier uiteraard nooit de dupe van worden. Daarom is er een bijzondere verzekeringsvorm in het leven geroepen, waarmee u bijna alle bouwrisico's kunt afdekken: de Construction All Risk-verzekering (CAR).

Met de CAR-verzekering verzeker je schade aan jouw gebouw die kan ontstaan tijdens de bouw of een verbouwing. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan uitvoeringsfouten, materiaalgebreken en scheurvorming.

Waarom verzekeren?

Bij aansprakelijkheid in de bouwsector zijn vaak hoge schadebedragen gemoeid. Dit kan in veel gevallen niet of nauwelijks zelf worden gedragen in de vorm van een eigen reserve. Bovendien neemt door een toenemend aantal partijen die betrokken kunnen zijn bij de bouw de kans op fouten aanzienlijk toe. Ook schade door storm en overvloedige regenval komt vaker voor.

6 trends op het gebied van verzekeren

  1. Toenemende complexiteit van bouwconstructies.
  2. Stijgend aantal verschillende partijen die aanwezig zijn op de bouwplaats (onderaannemers, zzp'ers etc.).
  3. Het aantal inbraken en diefstal neemt ook op bouwplaatsen verder toe.
  4. Veranderende weersinvloeden (storm, regen), zodat jouw bouwproject sneller schade kunnen oplopen.
  5. Ondernemers worden vaker aansprakelijk gesteld (en voor hogere bedragen).
  6. Rechters zijn steeds meer geneigd om claims toe te wijzen.

Meer informatie over de CAR-verzekering?

Aannemers en klusbedrijven doen er verstandig aan om eens te kijken naar een goede Construction All Risk (CAR)-verzekering. Met de CAR-verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® ben je verzekerd voor schade die ontstaat tijdens de bouw of verbouwing.

Bijgewerkt op: 19-03-2019

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Verzekeren

Een goed voorbereide ondernemer telt voor twee, maar natuurlijk hoef je niet meteen alles te verzekeren. Start je als zzp'er? Dan hoef jij bijvoorbeeld (nog) geen rekening te houden met werknemersverzekeringen terwijl dit voor werkgevers juist een must is.

Maar hoe weet je nou welke risico's je moet afdekken? Dat hangt sterk af van je situatie en branche. Je wilt natuurlijk geen premie betalen voor wat je niet nodig hebt, maar wel goed verzekerd zijn. Hier vind je een overzicht van alle relevante verzekeringen voor ondernemers.

Het in elk geval aan te raden om te kijken naar de volgende vragen:

  1. Is een arbeidsongeschiktheidsverzekering relevant?
  2. Bouw ik straks nog steeds pensioen op?
  3. Hoe zit het met mijn aansprakelijkheid?

Extra leestip! Alles wat je moet weten over de aansprakelijkheid van jouw bedrijf hebben we opgeschreven in de whitepaper 'ben jij voorbereid als je aansprakelijk wordt gesteld'. Simpel en overzichtelijk, zodat je snel de juiste informatie hebt. 

Doe mij die gratis PDF maar

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.