marieke

4 belasting-apps voor tablet en smartphone

Moeilijke vragen over belastingzaken kunnen een starter elk moment overvallen, maar uw computer of laptop heeft u wellicht niet altijd bij de hand. Uw tablet of smartphone wel. Vandaar dat er diverse applicaties beschikbaar zijn, waarmee u even snel iets kunt berekenen of actuele informatie vindt over de btw-aangifte en andere fiscale zaken: 4 handige belasting-apps voor tablet en smartphone.

Let op: Dit artikel is verouderd. Er staat een up-to-date artikel voor je klaar met handige apps.

Naar het up-to-date artikel

1. Belasting Alert

Met de Belasting Alert-applicatie blijft u op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van belastingwijzigingen, fiscale aangiftes en CAO's. Indien gewenst kunt u ook een herinnering instellen, zodat u tijdig van de wijzigingen op de hoogte wordt gesteld. 

Deze app is kosteloos en met name relevant voor ondernemers met een eenmanszaak, besloten vennootschap of wanneer u werkzaam bent als particulier/DGA. Bij de meeste herinneringen krijgt u twee alerts: een vóór de aangifte en de andere voor het betalen van de verschuldigde belasting.

2. BTW-Plaza

Het afdragen van BTW, vaak ook wel omzetbelasting genaamd, wil bij de gemiddelde startende ondernemer nog wel eens de nodige vragen oproepen. In dat geval is het handig als u niet direct de Belastingtelefoon hoeft te bellen, maar ook over een handige app beschikt die u hierbij kan helpen.

BTW-Plaza, een initiatief van de gelijknamige online dienstverlener geeft antwoord op veel voorkomende vragen en biedt daarnaast de mogelijkheid tot het aanvragen van persoonlijk advies. Ook niet onbelangrijk: met deze app kunt u met de ingebouwde calculator op eenvoudige wijze uw BTW berekenen. De app is geschikt voor de iPhone en iPhone Touch. Een belangrijke voorwaarde is dat u wel lid moet zijn van BTW-plaza.

3. VAT Check Pro

Werkt u bijvoorbeeld ook wel eens met leveranciers uit andere Europese landen of denkt u erover om dit in de toekomst te gaan doen, dan is een zogenaamde VAT Check-app een goede toevoeging aan de zakelijke apps op uw toestel. Er zijn verschillende applicaties beschikbaar - een simpele zoekopdracht in iTunes of Google Play levert diverse resultaten op -, maar wij hebben VatChecker (iOS) en EU VAT Checker (Android) even als voorbeeld genomen.

Met deze kosteloze apps kunt u verifiëren of een door een lidstaat toegekend BTW-identificatienummer wel geldig is. Dit doet u door het opgegeven nummer in te voeren en vervolgens de betrokken lidstaat te selecteren. Simpel maar doeltreffend. Zo weet u in ieder geval op tijd of u met een betrouwbare partij van doen heeft.

4. RitMeter Kilometerregistratie

RitMeter is een van de vele beschikbare applicaties waarmee u een kilometerregistratie kunt bijhouden op uw Android-toestel. Bij deze app gebeurt dat via GPS; de applicatie zelf kunt u dus kosteloos downloaden, maar houd er rekening mee dat aan het gebruik van GPS vaak wel enige extra kosten verbonden zijn.

Het gebruiksvriendelijke RitMeter biedt daarnaast ook de mogelijkheid om een doorlopende registratie (voor de Belastingdienst) of een enkele rittenregistratie (voor eventuele declaraties) in te stellen. Het begin en einde van een bepaalde specifieke kunt u eenvoudig opslaan. De rest van de informatie - denk aan adressen, gereden routes, afstand en de kilometerstand - kunt u ook allemaal door de app laten afhandelen.

Lees ook

7 musthave tools voor startende ondernemers
6 online betaalopties voor ondernemers
5 tips om uw Android-phone te beschermen tegen malware
6 handige zakelijke apps voor de iPad
7 handige apps voor ZZP'ers

Bijgewerkt op: 22-01-2019

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Soorten belastingen

Van inkomstenbelasting tot omzetbelasting (btw-aangifte) en van btw-tarieven tot loonheffingen: als het om de fiscus gaat, zijn er verschillende belastingen waarmee je als ondernemer op zakelijk en persoonlijk gebied te maken kunt krijgen.

Op deze pagina's vind je informatie en artikelen over de voornaamste belastingen waarmee veruit de meeste ondernemers rekening moeten houden, te beginnen met:.

  1. Inkomstenbelasting
  2. Omzetbelasting (btw-aangifte)
  3. Vennootschapsbelasting
  4. Dividendbelasting
  5. Loonbelasting/premie volksverzekeringen

Btw berekenen voor je aangiftes? Zet hem in je favorieten of startscherm:

De btw-calculator

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.