4 belasting-apps voor tablet en smartphone

Bijgewerkt op 22 januari 2019
3 min  leestijd
7.808
Auteur: Marieke Leijnen

Moeilijke vragen over belastingzaken kunnen een starter elk moment overvallen, maar uw computer of laptop heeft u wellicht niet altijd bij de hand. Uw tablet of smartphone wel. Vandaar dat er diverse applicaties beschikbaar zijn, waarmee u even snel iets kunt berekenen of actuele informatie vindt over de btw-aangifte en andere fiscale zaken: 4 handige belasting-apps voor tablet en smartphone.

Let op: Dit artikel is verouderd. Er staat een up-to-date artikel voor je klaar met handige apps.

Naar het up-to-date artikel

1. Belasting Alert

Met de Belasting Alert-applicatie blijft u op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van belastingwijzigingen, fiscale aangiftes en CAO's. Indien gewenst kunt u ook een herinnering instellen, zodat u tijdig van de wijzigingen op de hoogte wordt gesteld. 

Deze app is kosteloos en met name relevant voor ondernemers met een eenmanszaak, besloten vennootschap of wanneer u werkzaam bent als particulier/DGA. Bij de meeste herinneringen krijgt u twee alerts: een vóór de aangifte en de andere voor het betalen van de verschuldigde belasting.

2. BTW-Plaza

Het afdragen van BTW, vaak ook wel omzetbelasting genaamd, wil bij de gemiddelde startende ondernemer nog wel eens de nodige vragen oproepen. In dat geval is het handig als u niet direct de Belastingtelefoon hoeft te bellen, maar ook over een handige app beschikt die u hierbij kan helpen.

BTW-Plaza, een initiatief van de gelijknamige online dienstverlener geeft antwoord op veel voorkomende vragen en biedt daarnaast de mogelijkheid tot het aanvragen van persoonlijk advies. Ook niet onbelangrijk: met deze app kunt u met de ingebouwde calculator op eenvoudige wijze uw BTW berekenen. De app is geschikt voor de iPhone en iPhone Touch. Een belangrijke voorwaarde is dat u wel lid moet zijn van BTW-plaza.

Rabo OmniKassa

Zo werkt Rabo Smart Pay

Al je betaaloplossingen in één keer geregeld met Rabo Smart Pay. Flexibel, overzichtelijk en snel.

Meer weten?

 

3. VAT Check Pro

Werkt u bijvoorbeeld ook wel eens met leveranciers uit andere Europese landen of denkt u erover om dit in de toekomst te gaan doen, dan is een zogenaamde VAT Check-app een goede toevoeging aan de zakelijke apps op uw toestel. Er zijn verschillende applicaties beschikbaar - een simpele zoekopdracht in iTunes of Google Play levert diverse resultaten op -, maar wij hebben VatChecker (iOS) en EU VAT Checker (Android) even als voorbeeld genomen.

Met deze kosteloze apps kunt u verifiëren of een door een lidstaat toegekend BTW-identificatienummer wel geldig is. Dit doet u door het opgegeven nummer in te voeren en vervolgens de betrokken lidstaat te selecteren. Simpel maar doeltreffend. Zo weet u in ieder geval op tijd of u met een betrouwbare partij van doen heeft.

4. RitMeter Kilometerregistratie

RitMeter is een van de vele beschikbare applicaties waarmee u een kilometerregistratie kunt bijhouden op uw Android-toestel. Bij deze app gebeurt dat via GPS; de applicatie zelf kunt u dus kosteloos downloaden, maar houd er rekening mee dat aan het gebruik van GPS vaak wel enige extra kosten verbonden zijn.

Het gebruiksvriendelijke RitMeter biedt daarnaast ook de mogelijkheid om een doorlopende registratie (voor de Belastingdienst) of een enkele rittenregistratie (voor eventuele declaraties) in te stellen. Het begin en einde van een bepaalde specifieke kunt u eenvoudig opslaan. De rest van de informatie - denk aan adressen, gereden routes, afstand en de kilometerstand - kunt u ook allemaal door de app laten afhandelen.

Lees ook

7 musthave tools voor startende ondernemers
6 online betaalopties voor ondernemers
5 tips om uw Android-phone te beschermen tegen malware
6 handige zakelijke apps voor de iPad
7 handige apps voor ZZP'ers

Meer over bedrijfsmiddelen

Meer over bedrijfsmiddelen
ZZP rekening

Breng je financiële administratie op orde voor 2024

Makkelijk onderscheid maken tussen privé en zakelijke uitgaven? Met de Rabo ZZP rekening start je laagdrempelig met weinig kosten: je betaalt alleen voor wat je gebruikt.

Sluiten