7 handige apps voor zzp'ers

Bijgewerkt op 18 september 2020
4 min  leestijd
13707
Image
Starten zzp'er met zaak

Slimme apps maken je leven als zzp'er een heel stuk makkelijker. Even chatten, een aantekening maken of een rekening betalen, je hoeft er niet meer naar je laptop. Deze apps zijn handig voor vrijwel elke zzp'er.

1. Evernote

Deze app staat niet voor niets bovenaan de lijst, want Evernote is superhandig. Zeker als je regelmatig nieuwe ideetjes bedenkt.

Met deze app bewaar je al die ideeën onderweg op één plek. Je kunt je idee zelfs inspreken met de opname functie. Verder kun je met Evernote onder meer:

  • notities maken
  • to do-lijsten opstellen
  • foto's bewaren
  • presentaties voorbereiden 

Wisselen van device is geen probleem, de app synchroniseert zelfs met de desktopversie. Het is ook gemakkelijk om je bestanden via de app met andere gebruikers te delen.

2. Google Drive

Even snel een bestand checken, vlak voor een afspraak, telefoongesprek of een presentatie bijvoorbeeld. Met Google Drive is dat een fluitje van een cent. Hiermee kun je je bestanden bekijken op je telefoon.

Het aanpassen van een word-document is op je desktop weliswaar een stuk makkelijker, maar soms is even checken al voldoende. 

Google Drive is gratis tot 15GB opslagruimte. Voor de gemiddelde zzp'er is dat meer dan voldoende. 

3. ParkMobile en Yellowbrick

Als zzp'er ben je wellicht regelmatig onderweg. ParkMobile en Yellowbrick zijn parkeerapps waarmee je direct parkeerplekken in de buurt vindt. En dat alleen, met een paar drukken op de knop zet je de parkeermeter aan. Zo betaal je altijd voor exact de tijd dat je ergens staat.

Auto van de zaak

Rijd je een auto van de zaak, dan kun je deze parkeerkosten van je winst aftrekken. Een ander voordeel van zo'n parkeerapp is dat je hiermee automatisch een factuur hebt voor je administratie. Heel wat handiger dan al die kleine bonnetjes natuurlijk.

4. LanguageTool

Heb je wel eens moeite met correcte spelling en grammatica? Deze applicatie kun je toevoegen aan je Chrome-browser zodat je altijd een spellingchecker bij de hand hebt. Fout gespelde woorden en kromme zinnen worden automatisch onderstreept in een andere kleur, zodat je ze goed kunt herkennen.

Ideaal voor zakelijke mailtjes, facturen en offertes. Extra fijn: LanguageTool heeft een goede gratis variant.

Image

Is je businessplan af?

Je plan visueel maken is een goed idee, maar is het ook volledig? Check het met een van deze gratis voorbeeld ondernemingsplannen.

Check je businessplan

5. Hootsuite

Ben je voor jouw werk nou flink actief op social media? Niet om een grappig kattenfilmpje te delen, maar vooral zakelijk? Denk dan eens aan Hootsuite. Deze applicatie komt erg goed van pas bij het updaten en managen van je profielen op Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram.

Wat je allemaal met Hootsuite kunt:

  • Updates en berichten in één keer op meerdere netwerken plaatsen.
  • Checken hoe er op social media over je bedrijf wordt gesproken.
  • Klikgedrag van volgers analyseren. 
  • Berichten inplannen die Hootsuite automatisch verstuurt.
  • Bekijken of je succes hebt in de Analytics-sectie

6. Toggl

Veel zzp'ers werken op uurbasis. Natuurlijk kun je zelf aan de slag met Excel, maar het is veel makkelijker om gewoon een timer aan te zetten in een app als Toggl. Je kunt je uren in deze app overigens ook achteraf invoeren.

Zeker handig als je dus vaak aan verschillende klanten en projecten besteedt. De app maakt hier overzichtelijke grafieken en pie-charts van. Toggl is er in een betaalde en gratis variant. 

7.  Forest 

Veel mensen hebben moeite om focus te houden. Overal om ons heen vinden we tegenwoordig immers afleiding en vooral de telefoon zorgt ervoor dat we snel weer iets aan het doen zijn. 

De app Forest zorgt ervoor dat je je smartphone aan de kant legt, terwijl die belangrijke klus afmaakt.

Je kunt in de app een timer zetten voor hoe lang je gefocust aan de slag wilt, zonder aan je telefoon te zitten. Je beloning is een boompje. Terwijl de timer afloopt, groeit je boom. Ga je toch met je telefoon aan de slag? Dan gaat je boom dood.

Het doel is om uiteindelijk een heel bos aan te planten. Leuke bijkomstigheid: Forest werkt samen met organisaties die zich inzetten voor het planten van meer echte bomen. 

Image
zakelijke rekening afbeelding

5 voordelen van een zakelijke rekening

Zakelijke rekening nodig of twijfel je nog?

Bekijk de voordelen

Meer over zzp

Meer over zzp

Elke week handige tips in je mailbox?

Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van IkGaStarten en mis geen praktische handvatten om van jouw start een succes te maken!

Sluiten