Ondernemingsplan voorbeeld schoonheidssalon

Voorbeeldcover ondernemingsplan schoonheidssalonVan het opzetten van een pedicurepraktijk tot een schoonheidsspecialist die uit loondienst voor zichzelf wil gaan beginnen: een voorspoedige start als ondernemer begint met het schrijven van een ondernemingsplan.

Een bedrijfsplan helpt je bij het concreet maken van je idee en geeft handvatten om alle kansen, concurrentie en potenti‘le klanten van je toekomstige schoonheidssalon goed in kaart te brengen.

Een businessplan met een concrete begroting is doorgaans onmisbaar als je externe financiering nodig hebt om de start van je onderneming te realiseren.

Heb je geen startkapitaal nodig? Ook d‡an kan ondernemersplan jouw kansen op een succesvol begin van je ondernemerschap aanzienlijk vergroten.

Download hier je voorbeeldplan

Gratis voorbeeldplan schoonheidssalon

Vind je het lastig om jouw idee‘n op papier te zetten? Vergelijk jouw bedrijfsplan dan eens met het gratis voorbeeldplan 'Mooi Door Ontspanning'. Je ziet dan niet alleen hoe iemand haar ondernemersplannen voor een schoonheids- en massagesalon heeft verwoord, maar vindt in het document ook relevante tips in de kantlijn om jouw eigen plan te verbeteren.

Inhoudsopgave

Hoofdstuk 1: samenvatting
Hier laat je zien dat je de doelstellingen helder voor ogen hebt en dat je hoofdzaken van bijzaken kunt scheiden.

Hoofdstuk 2: de ondernemer
In dit hoofdstuk ga je in op de man of vrouw achter de schoonheidssalon. Wie ben jij als persoon en wat zijn je ambities?

Hoofdstuk 3: de onderneming
Dit hoofdstuk gaat uitgebreid in op de bedrijfsplannen Žn maakt melding van relevante ontwikkelingen in de dienstverlenende sector.

Hoofdstuk 4: de markt
Dit onderdeel van het plan gaat in op marktontwikkelingen. Heeft jouw product of dienst potentie om de (lokale) markt te veroveren?

Hoofdstuk 5: marketingplan
Dit deel gaat over het in de markt zetten van je product of dienst. Met de marketingmix vertaal je jouw plannen naar een praktische aanpak.

Hoofdstuk 6: financieel plan
Hier breng je jouw financi‘le situatie in kaart. Dit hoofdstuk moet volledig zijn en concrete toelichtingen bevatten van de verschillende begrotingen.

Hoofdstuk 7: algemene en juridische zaken
Als toekomstig ondernemer moet je ook aantonen dat je hebt nagedacht over
algemene juridische zaken die van invloed kunnen zijn op jouw onderneming.

Voorbeeld ondernemingsplan schoonheidssalon - CoverVoorbeeld ondernemingsplan schoonheidssalon - De ondernemingVoorbeeld ondernemingsplan schoonheidssalon - Financieel plan

Download voorbeeldplan schoonheidssalon

Nieuwsgierig? Je kunt het voorbeeld ondernemingsplan schoonheidssalon gratis downloaden op de Rabobank-website door op onderstaande button te klikken. Goed om te weten: dit is een PDF-bestand.

Download hier je voorbeeldplan

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met handige tips.

Hoe ontvang ik geld?

Welke betaalmethoden zijn relevant voor jou?

Van pinnen tot iDeal en contactloos betalen: als ondernemer kun je op meerdere manieren je klanten laten betalen. Welke methode kies jij?

Bekijk de betaalmethoden

Wat zet je in jouw plan?

Gratis ondernemingsplan voorbeeld voor ZZP'ers

Het ondernemingsplan is een belangrijke houvast bij de start van je bedrijf. Check hier uit hoeveel hoofdstukken jouw plan moet bestaan.

Ga naar ondernemingsplan inhoud

Marktcijfers nodig?

Mijn branche promo

Ga jij starten als zorgverlener, restauranthouder, freelancer of (web)winkelier? Weet welke zaken er spelen in je branche om goed van start te kunnen gaan.

Ik wil meer weten over mijn branche

Wat is IkGaStarten?

IkGaStarten is een online initiatief van de Rabobank, de bank voor startend Nederland. Bedoeld voor startende ondernemers én voor mensen die nu nog in loondienst zijn, maar overwegen om ook de sprong te wagen. Iedere dag plaatsen wij hier nuttige informatie en tips die het leven van de ondernemer makkelijker en leuker maken. Rabobank kan jou onder meer op weg helpen met een zakelijke rekening en relevante verzekeringen.

sluiten

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

  • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
  • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
  • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?
     

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten en kosteloos in je mailbox.