Ondernemingsplan voorbeeld schoonheidssalon

Of je nu een pedicurepraktijk wil openen of als schoonheidsspecialist voor zichzelf wil beginnen: een goede start als ondernemer begint met het schrijven van een ondernemingsplan.

Aandachtspunten bij het starten van een schoonheidssalon

Je moet bijvoorbeeld nadenken over de betaalmethoden die je gaat aanbieden aan klanten en de prijzen die je voor je diensten gaat vragen, maar ook over verzekeringen, je administratie en de regels voor werken vanuit huis. 

Een bedrijfsplan helpt je bij het concreet maken van je idee en geeft handvatten om alle kansen, concurrentie en potentiële klanten van je toekomstige schoonheidssalon goed in kaart te brengen.

Een businessplan met een concrete begroting is onmisbaar als je externe financiering nodig hebt. Heb je geen startkapitaal nodig? Ook dan kan een ondernemersplan je kansen aanzienlijk vergroten.

Let op: per branche, beroep en gemeente gelden mogelijk ook andere (specifieke) verplichtingen. Zorg er dus voor dat je op de hoogte bent van de wet- en regelgeving die in 2024 voor jouw situatie geldt, en hou hier rekening mee bij het schrijven van je plan.

Gratis voorbeeldplan schoonheidssalon

Voorbeeldcover ondernemingsplan schoonheidssalonVind je het lastig om jouw ideeën op papier te zetten? Geen nood, je bent zeker niet de enige starter die hier moeite mee heeft. Vergelijk jouw bedrijfsplan eens met het gratis voorbeeldplan 'Mooi Door Ontspanning' (klik op het beeld).

Lees hoe iemand haar ondernemersplannen voor een schoonheids- en massagesalon beschrijft, en vindt in de kantlijn van het document ook relevante tips om jouw eigen plan te verbeteren.

Download 'voorbeeldplan schoonheidssalon'

Je kunt het voorbeeld ondernemingsplan schoonheidssalon gratis downloaden op de Rabobank-website door op onderstaande button te klikken.

Download hier je voorbeeldplan

Onderdelen ondernemingsplan

In de videoserie 'Ondernemingsplan maken' bespreken we alle onderdelen van het businessplan. Zo zie je binnen vijf minuten hoe je een succesvol ondernemersplan schrijft.

Bekijk hieronder de eerste video en klik daarna door naar aflevering 2 en 3!

 

Inhoudsopgave voorbeeldplan schoonheidssalon

 • Hoofdstuk 1: samenvatting
  Hier laat je zien dat je de doelstellingen helder voor ogen hebt en dat je hoofdzaken van bijzaken kunt scheiden.
   
 • Hoofdstuk 2: de ondernemer
  In dit hoofdstuk ga je in op de man of vrouw achter de schoonheidssalon. Wie ben jij als persoon en wat zijn je ambities?
   
 • Hoofdstuk 3: de onderneming
  Dit hoofdstuk gaat uitgebreid in op de bedrijfsplannen en maakt melding van relevante ontwikkelingen in de dienstverlenende sector.
   
 • Hoofdstuk 4: de markt
  Dit onderdeel van het plan gaat in op marktontwikkelingen. Heeft jouw product of dienst potentie om de (lokale) markt te veroveren?
   
 • Hoofdstuk 5: marketingplan
  Dit deel gaat over het in de markt zetten van je product of dienst. Met de marketingmix vertaal je jouw plannen naar een praktische aanpak.
   
 • Hoofdstuk 6: financieel plan
  Hier breng je jouw financiële situatie in kaart. Dit hoofdstuk moet volledig zijn en concrete toelichtingen bevatten van de verschillende begrotingen.
   
 • Hoofdstuk 7: algemene en juridische zaken
  Als toekomstig ondernemer moet je ook aantonen dat je hebt nagedacht over algemene juridische zaken die van invloed kunnen zijn op jouw onderneming.