Ondernemingsplan voorbeeld zorg

Sterk starten met je zorgonderneming begint met het schrijven van een goed ondernemingsplan. Hiermee breng je concreet de kansen, concurrentie en potentiële cliënten of klanten van jouw zorgbedrijf in kaart.

Een eigen bedrijf starten in de zorg kan op verschillende manieren. Zo kun je starten als zelfstandige in de thuiszorg of een thuiszorgcoöperatie oprichten. Je kunt bijvoorbeeld kraamverzorgster, medisch specialist of mondhygiënist worden.

Aandachtspunten bij starten in de zorg

Als je een eigen bedrijf in de zorg start, komt er veel op je af. Je moet veel regelen: van contracten met verzekeringsmaatschappijen en het opstellen van algemene voorwaarden tot het vastleggen van patiëntendossiers  en een administratie opzetten. Een ondernemingsplan helpt je om alle aandachtspunten op een rij te zetten.

Wist je dat je businessplan ook doorslaggevend kan zijn bij een financieringsaanvraag? Maar ook als je zonder financiële ondersteuning wilt starten als zorgondernemer, vergroot je met een businessplan je kansen op een succesvolle start.

Gratis voorbeeld ondernemersplan zorg

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je bedrijfsplan? Dit gratis voorbeeldplan voor zorgondernemers helpt je op weg.

Image
Voorbeeld ondernemingsplan downloaden

 

In dit plan lees je de fictieve plannen van Ingrid Wentink. Zij start een thuiszorgcoöperatie en richt zich op het samenbrengen van vraag en aanbod in de thuiszorg. 

Inhoudsopgave voorbeeldplan zorg

  • Hoofdstuk 1: samenvatting
    Hier laat je zien dat je de doelstellingen helder voor ogen hebt en dat je hoofdzaken van bijzaken kunt scheiden.
     
  • Hoofdstuk 2: de ondernemer
    In dit hoofdstuk ga je in op de persoon achter de zorgonderneming. Wie ben jij als ondernemer en wat zijn je ambities?
     
  • Hoofdstuk 3: de onderneming
    Dit hoofdstuk gaat uitgebreid in op jouw plannen voor je zorgbedrijf.
     
  • Hoofdstuk 4: de markt
    Dit onderdeel van het plan gaat in op marktontwikkelingen. Heeft jouw product of dienst potentie om de (lokale) markt te veroveren?
     
  • Hoofdstuk 5: marketingplan
    Dit deel gaat over het in de markt zetten van je product of dienst. Met de marketingmix vertaal je jouw plannen naar een praktische aanpak.
     
  • Hoofdstuk 6: financieel plan
    Hier breng je jouw financiële situatie in kaart. Dit belangrijke hoofdstuk moet volledig zijn en concrete toelichtingen bevatten van de verschillende begrotingen.
     
  • Hoofdstuk 7: algemene en juridische zaken
    Als toekomstig zorgondernemer moet je ook aantonen dat je hebt nagedacht over algemene juridische zaken die van invloed kunnen zijn op jouw onderneming.

Je kunt het voorbeeld ondernemingsplan gratis downloaden op de website van de Rabobank door op onderstaande button te klikken. Het plan wordt geopend als een PDF-bestand. 

Download hier je voorbeeldplan

Onderdelen ondernemingsplan

In de videoserie 'Ondernemingsplan maken' bespreken we alle onderdelen van het businessplan. Zo leer je binnen vijf minuten hoe je een succesvol ondernemersplan schrijft.

Bekijk hieronder de eerste video en klik daarna door naar aflevering 2 en 3!

 

Voorbeeldplan thuiszorgcoöperatie downloaden

Klaar om aan de slag te gaan? Download het voorbeeld ondernemingsplan voor de thuiszorgcoöperatie gratis op de website van Rabobank. Klik hiervoor op onderstaande button.

Download hier je voorbeeldplan