Ondernemingsplan voorbeeld zorg

Sterk starten met je zorgonderneming begint met het schrijven van een goed ondernemingsplan. Hiermee breng je concreet de kansen, concurrentie en potentiële cliënten of klanten van jouw zorgbedrijf in kaart.

Een eigen bedrijf starten in de zorg kan op verschillende manieren. Zo kun je starten als zelfstandige in de thuiszorg of een thuiszorgcoöperatie oprichten, kraamverzorgster, medisch specialist, mondhygiënist etc.

Wist je dat je businessplan doorslaggevend kan zijn bij een financieringsaanvraag? Ook als je zonder financiële ondersteuning wilt starten als zorgondernemer, vergroot je met een volledig businessplan jouw kansen op een succesvolle start.

Gratis voorbeeld ondernemersplan zorg

Voorbeeld ondernemingsplan downloaden zorg Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je bedrijfsplan? Met dit gratis voorbeeldplan voor zorgondernemers (klik op het beeld) word je een heel eind op weg geholpen.

In dit plan lees je de fictieve plannen van Ingrid Wentink. Zij start een thuiszorgcoöperatie en richt zich op het samenbrengen van vraag en aanbod van thuizorg. 

Je kunt het voorbeeld ondernemingsplan gratis downloaden op de website van de Rabobank door op onderstaande button te klikken. Goed om te weten: het plan wordt geopend als een PDF-bestand. 

Download hier je voorbeeldplan

Inhoudsopgave voorbeeldplan zorg

 • Hoofdstuk 1: samenvatting
  Hier laat je zien dat je de doelstellingen helder voor ogen hebt en dat je hoofdzaken van bijzaken kunt scheiden.
   
 • Hoofdstuk 2: de ondernemer
  In dit hoofdstuk ga je in op de persoon achter de zorgonderneming. Wie ben jij als ondernemer en wat zijn je ambities?
   
 • Hoofdstuk 3: de onderneming
  Dit hoofdstuk gaat uitgebreid in op jouw plannen voor je zorgbedrijf.
   
 • Hoofdstuk 4: de markt
  Dit onderdeel van het plan gaat in op marktontwikkelingen. Heeft jouw product of dienst potentie om de (lokale) markt te veroveren?
   
 • Hoofdstuk 5: marketingplan
  Dit deel gaat over het in de markt zetten van je product of dienst. Met de marketingmix vertaal je jouw plannen naar een praktische aanpak.
   
 • Hoofdstuk 6: financieel plan
  Hier breng je jouw financiële situatie in kaart. Dit belangrijke hoofdstuk moet volledig zijn en concrete toelichtingen bevatten van de verschillende begrotingen.
   
 • Hoofdstuk 7: algemene en juridische zaken
  Als toekomstig zorgondernemer moet je ook aantonen dat je hebt nagedacht over algemene juridische zaken die van invloed kunnen zijn op jouw onderneming.

Voorbeeld ondernemingsplan zorg coverOndernemingsplan voorbeeld thuiszorgOndernemingsplan voorbeeld zorg zzp

Voorbeeldplan thuiszorgcoöperatie downloaden

Klaar om aan de slag te gaan? Download het voorbeeld ondernemingsplan voor de thuiszorgcoöperatie gratis op de website van Rabobank. Goed om te weten: dit is een PDF-bestand. Klik hiervoor op onderstaande button.

Download hier je voorbeeldplan

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >