Wanneer boekhouding uitbesteden?

Boekhoud-tool voor zzp'ers

Rabo Bizzy, waarvan ook boekhoud-tool Tellow onderdeel uitmaakt, , automatiseert de boekhouding en btw-aangifte voor ondernemers. Het voelt daarbij alsof de zakelijke rekening de boekhouding doet. Een interview met financieel specialist Sander Nederhof van ASU Advies & Administratie. Hij was achter de schermen betrokken bij de totstandkoming van de boekhoud-tool. “Het neemt de drempel weg om je zakelijke administratie te voeren.”

Voor wie is Rabo Bizzy bedoeld?

“Tellow is gericht op zzp’ers en startende ondernemers die tegen het bijhouden van hun administratie aanhikken, maar het wel graag zelf willen doen. De zzp’er die geen zin heeft om Excel-sheets of schoenendozen met bonnetjes bij te houden, maar à la minute een overzicht wil hebben van hoe zijn bedrijf financieel ervoor staat.”         

Hoe werkt Rabo Bizzy?

“Rabo Bizzy automatiseert je boekhouding en je btw-aangifte. Via Rabo Bizzy is de boekhoud-tool Tellow gekoppeld aan je zakelijke rekening bij de Rabobank en krijg je een melding bij iedere bij- of afschrijving. Op het moment dat je een zakelijke transactie doet - je pint bijvoorbeeld bij een tankstation - krijg je binnen vijf minuten een melding dat je het bonnetje kan uploaden.”

“Je maakt een foto van het bonnetje, verstuurt het naar de boekhoud-tool, waarna de applicatie een boekingsvoorstel doet om het te verwerken. Op deze manier kun je je zakelijke administratie direct en goed inrichten.”

Tellow neemt ondernemers veel administratief werk uit handen. Het gebruiksgemak is heel groot.'

Wat is het voordeel van Rabo Bizzy?

“Het neemt je veel werk uit handen. Het gebruiksgemak is heel groot. De ondernemer hoeft weinig aan zijn administratie te doen én hij kan elke dag zien hoe het gaat met zijn bedrijf. Zeker voor mensen die snel bonnetjes kwijt zijn, is het perfect.”

"Er is veel werk ingestoken om de boekhoud-tool zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Je kunt het onderweg op de app gebruiken of thuis op je desktop. Het neemt de drempel weg om je zakelijke administratie te voeren. Zodat je je volledig kunt richten op het ondernemen zelf.”

Het klinkt bijna als een elektronische assistent-boekhouder.

“Dat is het ook. Je voert vooraf een aantal gegevens in, zoals een auto van de zaak. Op basis daarvan maakt Rabo Bizzy bij het uitlezen van de bonnetjes een inschatting van de gegevens.”

Kun je de applicatie als vervanger zien van een boekhouder?

“Nee, een boekhouder zal je altijd nodig blijven hebben, maar zijn rol wordt anders. Hij zal niet meer de gegevens invoeren en verwerken, maar controleren, sturen en meedenken met de ondernemer. Rabo Bizzy verzorgt de administratie voor je op basis van de gegevens die jij aanlevert, maar je hebt een boekhouder nodig om alles te controleren.”

'Ieder kwartaal wordt er op basis van alle mutaties op je zakelijke rekening een rapportage gemaakt en een btw-aangifte voor je gegenereerd.'

Hoe koppel je facturen aan Rabo Bizzy?

“Facturen kun je uploaden in de boekhoud-tool, maar je kunt ook verkoopfacturen in de app maken. Er zijn verschillende templates waaruit je kunt kiezen. Die kun je naar eigen vrijheid aanpassen, denk aan logo en lettertype. De facturen verstuur je als PDF-bestand via Tellow of door het bestand te downloaden en via je eigen mail te versturen.”

Wat kun je er nog meer mee?

“De btw-aangifte wordt voor je gegenereerd. Per kwartaal wordt van alle mutaties – bonnetjes, in- en verkoopfacturen – een rapportage gemaakt. Als je akkoord bent, download je het btw-rapport en neem je dit een-op-een over bij je btw-aangifte.”

Waarom is een zakelijke rekening zo belangrijk voor ondernemers?

Dankzij Rabo Bizzy is de boekhoud-tool Tellow gekoppeld aan een zakelijke rekening. “Om het privé en zakelijke gedeelte uit elkaar te halen is een zakelijke rekening belangrijk. Anders wordt je administratie een zooitje. Er zijn vaak meer dan honderd mutaties per maand op je privérekening en op je zakelijke rekening veel minder.”

'Tellow is gericht op zzp’ers en startende ondernemers die tegen het bijhouden van hun administratie aanhikken, maar het wel graag zelf willen doen.'

“Een zakelijke rekening is noodzakelijk om alles overzichtelijk te houden. Je krijgt een goed inzicht in je inkomsten en uitgaven, wat je aan belasting moet betalen en wat je overhoudt om privé te besteden. Maak dat bedrag een keer per maand naar je privérekening over, dat maakt het overzicht veel makkelijker.”

Je kunt Rabo Bizzy en de boekhoud-tool Tellow zonder extra kosten uitproberen. 


Gratis whitepaper: administratie opzetten 

Vind je het lastig om je boekhouding goed in te richten en bij te houden? In deze whitepaper leggen we je de basis van het opzetten van een goede administratie uit en ontdek je het voordeel van een online boekhoudpakket. 

Download gratis PDF 
 


Bijgewerkt op: 12-03-2019

Wat vind je van dit artikel?

x19
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Boekhouding en administratie

Boekhouden en de administratie bijwerken: bij veel ondernemers en zzp'ers staat deze klus niet bovenaan het lijstje van leukste werkzaamheden. Toch is een overzichtelijke administratie onmisbaar voor het opbouwen van een financieel gezond bedrijf. Als je als starter jouw bedrijfsadministratie wilt gaan inrichten, moet je onder andere aan de volgende zaken denken:

 1. Ga ik de boekhouding zelf doen of besteed ik dit uit?
 2. Heb ik een zakelijke rekening nodig?
 3. Hoe richt ik mijn administratie in?

Lees hier hoe je een goede factuur en offerte opstelt.

Btw berekenen? Gebruik de btw-calculator

Created with Sketch.

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

 • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
 • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
 • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?
   

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten en kosteloos in je mailbox.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 

 • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
 • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
 • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 2.806 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.