marieke

Zelf website bouwen lucratief voor starters

Een website is voor veel starters een noodzakelijke, maar dure investering. Met de nodige inventiviteit én een beetje hulp van buitenaf kan een starter ook zelf een professionele website bouwen. Ondernemer Carl Weenink biedt starters met zijn workshop 'Website in één middag' de mogelijkheid om naar eigen zeggen een complete site uit de grond stampen en zo dure internetbureaus buitenspel zetten.

Deelnemers aan de workshop maken gebruik van een aangepaste versie van WordPress als Content Management Systeem (CMS) en besparen daarmee volgens Weenink duizenden euro's. Niet alleen omdat de bouw van de site volledig beheersbaar is, maar ook het onderhoud, het beheer en de uitbreiding van het online domein. Het zijn volgens Carl Weenink juist die zaken die de ondernemer uiteindelijk veel geld kosten. De hoogste kostenfactor is het uurtarief van het bureau.

Met het systeem van Weenink heb je het als ondernemer allemaal zelf in eigen hand, zo belooft de initiatiefnemer. "Als je met een muis overweg kunt, dan ben je geschikt. Je bent niet meer aangewezen op een professional en hoeft er dus niet voor te vrezen dat het stapeltje facturen in je administratie blijft groeien." Ander pluspunt is volgens Weenink de flexibiliteit van het systeem, waardoor een ondernemer niet langer afhankelijk is van templates maar volledige controle heeft over layout en uitstraling.

Deelname aan een workshop 'Website in één middag' kost 477 euro, inclusief hostingpakket, domeinnaam, documentatie en nazorg. Meer informatie vindt u hier.

Gepubliceerd op:
29-06-2010

Wat vind je van dit artikel?

x1
x3

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Een goede SEO-strategie zorgt ervoor dat je website of webshop nog beter wordt gevonden. Van mobile first tot voice search: hier moet je op letten als startende ondernemer in 2020. En hou vooral rekening met BERT!

SEO-trends 2020
SEO-trends 2020

Eigen website

Een bedrijf starten zonder daaraan meteen een nieuwe zakelijke website te koppelen? Dat is in dit digitale tijdperk haast ondenkbaar. Potentiële klanten en opdrachtgevers vinden jouw product of dienst vandaag de dag nu eenmaal sneller online dan per telefoon of via mond-tot-mondreclame.

Met die wetenschap weet je wat je als starter te doen staat: een goede website (laten) bouwen. Op deze pagina's vind je informatie en tips over de ontwikkeling en het analyseren van de online vindbaarheid van jouw website. Daarbij kun je denken aan:

  1. Zo haal je het meest uit zoekmachineoptimalisatie (SEO)
  2. Weten hoe je een website via Google Analytics continu optimaliseert
  3. Het opstellen van een Google Adwords-campagne
  4. Webshop beginnen: zo maak je een goede start

​Ga je zelf aan de slag? Lees dan hier hoe je op eigen houtje een website bouwt (en lanceert).

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Created with Sketch.

Welkom op IkGaStarten!

Mogen wij je een aantal korte vragen stellen?

We horen graag wat je van IkGaStarten vindt en wat nog beter kan.
 

 Start hier   >


Deelname duurt niet langer dan 2 minuten.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.