marieke

Rockstart startups maken zich op voor Demo Day

Juni is een spannende maand voor de startups van Rockstart, het Amsterdamse acceleratorprogramma waarmee een aantal startende ondernemers een vliegende start hopen te kijken. Tijdens Demoday op 15 juni aanstaande zullen investeerders de financiële balans opmaken en bepalen of zij brood zien in de jonge bedrijven.

Aan deze belangrijke gebeurtenis gaat uiteraard een hoop werk vooraf. "De afgelopen honderd dagen hebben de ondernemers weken van zeker tachtig uur gemaakt om de bedrijfsvoering te verbeteren", vertelt medeoprichter Don Ritzen aan het Financieele Dagblad.

Meer klanten

Maar al dat extra werk is in de meeste gevallen in ieder geval niet voor niets geweest. Zo slaagde de Argentijnse start-up PostCron, een applicatie die drukke mensen helpt om meer volgers te genereren op Facebook, erin hun klantenaantal te verdubbelen. Ook ImgZine, een platform voor het maken van realtime en persoonlijke magazines voor tablets en smartphones, slaagde erin een aantal grote nieuwe klanten binnen te halen, waaronder de Rabobank, Adformatie en MT MediaGroep.

Lees het hele artikel op FD.nl. Klik hier voor een overzicht van alle Rockstart-startups.

Gepubliceerd op:
29-05-2012

Wat vind je van dit artikel?

x3
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Veel (startende) ondernemers vragen zich af: is een ondernemingsplan echt nodig? Een bedrijfsplan is niet verplicht, maar blijkt in veel gevallen wel onmisbaar. IkGaStarten brengt in kaart wanneer je wat op papier moet zetten. Met handige tips, short-cuts en een voorbeeldplan.

Bedrijf starten zonder ondernemingsplan: is dat handig?
Bedrijf starten zonder ondernemingsplan: is dat handig?

Als ondernemer hoop je dat klanten of opdrachtgevers straks bij jou een product of dienst afnemen (en niet bij de concurrent). Met behulp van de marketingmix leer je hoe jij de doelgroep het best kunt benaderen.

Voeg een marketingmix toe aan je ondernemingsplan
Voeg een marketingmix toe aan je ondernemingsplan

Ondernemingsplan maken

Een goed ondernemersplan schrijven is de eerste stap naar een succesvolle start van jouw bedrijf. In een bedrijfsplan maak je jouw plannen concreet en breng je kansen en eventuele obstakels in kaart.

In de artikelen op deze pagina lees je alles over het maken van een businessplan. Hierbij komen ook de volgende tips van pas:

Meest gelezen op IkGaStarten:

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.817 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.